top of page

Virtuele maagband

De hypnotische of virtuele maagband is een zeer goed alternatief voor mensen die in aanmerking komen voor een chirurgische maagband. In hypnose wordt een denkbeeldige maagband geplaatst. Het onderbewuste kent het verschil niet tussen realiteit en verbeelding, dus neemt het deze maagband aan voor waar en zal je dus veel eerder een voldaan gevoel geven! De resultaten zijn wereldwijd gemeten verbluffend te noemen. Waar bij een fysieke maagband 50% van de mensen baat heeft van deze ingreep, is de hypnotische maagband met 82,3% een stuk effectiever te noemen, en in tegenstelling tot de chirurgische maagband kent hij geen bijwerkingen.

Genieten van donuts

Wanneer we de virtuele maagband plaatsen, ga je natuurlijk niet echt onder het mes. Maar we lopen in vier sessies wel het hele proces van het plaatsen van de maagband samen door. Hierdoor gelooft jouw onderbewuste, dat er écht een maagband is aangelegd.

 • zonder risico's

 • zonder complicaties

 • zonder pijn 

 • zonder medicatie

 • zonder littekens

 • tegen een fractie van de kosten van een echte maagband. 

 • geen hersteltijd, na de sessie kun je meteen weer naar huis!

In de eerste sessie zullen we na het intake gesprek een voorbereidende sessie doen. Zo weet je hoe hypnose aanvoelt, en na deze sessie ga je ook de eerste veranderingen al maken.

In de tweede sessie plaatsen we de maagband zelf. Hierna zul je veel sneller een vol gevoel hebben en lekkerder in je vel zitten. Gestaag zul je afvallen terwijl je je nieuwe eetpatroon volgt.

In de derde sessie wordt je maagband bijgesteld; wat strakker of minder strak, en dit zul je vanaf dan ook zelf kunnen uitvoeren.

In de vierde sessie behandelen we thema's die voor jou nodig zijn, zodat je onderbewuste leert dat deze manier van leven blijvend is.

Hypnotherapie helpt jou

Tijdens het traject wordt er tijdens meerdere hypnose sessies niet alleen een maagband geplaatst, die er voor zorg draagt dat er eerder een voldaan gevoel optreedt, maar wordt er ook aandacht besteedt aan eventuele belemmerende emoties en gewoontes.

 • wat is je relatie met eten?

 • wat voor eter ben je?

 • welke rol had eten bij jullie thuis?

 • we bespreken een ander eetpatroon, hoe zie je dit, wat wil je?

In de sessies besteden we uiteraard ook aandacht aan jouw zelfbeeld. Zelfvertrouwen. Loslaten van oude patronen en/of emoties. Je zult blijer zijn met jezelf en doorgaan met afvallen in het tempo wat bij jou past. De virtuele maagband is geen crashdieet, maar richt zich op een stabiel eetpatroon, het afvallen gaat gestaag, zodat dat gezonder en duurzamer is. Ik kijk met je mee naar je voedingspatroon en zal je daarin adviseren. (ben gediplomeerd gewichtsconsulente) 

Vers fruit

Voor wie is de maagband geschikt?

De hypnotische maagband is voor iedereen beschikbaar die blijvend een aanzienlijk gewichtsverlies wil bereiken en dus vooral geschikt voor mensen met obesitas met aanvullende gezondheidsproblemen, of een BMI boven de 30.

De maagband is geschikt voor mensen die overeten, die geen bodem ervaren. Mensen die teveel eten en/of de hele dag door eten. Mensen die kunnen dooreten zonder rem. Mensen die al van alles gedaan hebben om af te vallen maar zonder resultaat. Mensen die een andere mindset over eten willen, of een andere relatie met eten.

De maagband kan spectaculaire resultaten geven, zo heb ik mensen gehad in de praktijk die hun levensstijl totaal hebben omgegooid en 30 tot 40 kilo zijn afgevallen. De meeste mensen zijn erg verrast over het effect. Maar het is geen toverstafje, geen quick-fix of dieet. Het is een samenwerking om voor jou optimale resultaten te behalen.

Hoe gemotiveerder jij bent, en hoe meer vertrouwen je erin hebt, hoe meer je eruit haalt!

Oudere vrouw met kort haar

Janny

Ik ben in mijn leven al vele kilo's aangekomen en weer kwijtgeraakt. Ik heb vele diëten gevolgd en ik heb zelfs een risicovolle maagband operatie gehad. Deze maagband moest na enkele jaren verwijderd worden in verband met complicaties.

Begin dit jaar moest ik helaas vaststellen dat ik weer 15 kilo te zwaar was.

Op het internet vond ik de website van Hypnosecentrum Oost. Deze website wekte gelijk mijn interesse, want ik wist ondertussen wel dat het eetprobleem in je hoofd zit en niet in je maag.

Door middel van 3 hypnose sessies, waarbij je onbewuste eetpatroon veranderd wordt, ben ik haast als vanzelf in 5 maanden tijd 13 kilo afgevallen. Het heeft me geen enkele moeite gekost.

En het allermooiste van alles is, dat ik geen dwangmatige gedachten meer heb over te veel en ongezond eten. Er is rust in mijn hoofd. Ik voel me werkelijk bevrijd! Elja, bedankt hiervoor.

Portret van een hogere man

Peter

Ik ben na een druk leven de laatste jaren in gewicht aan gekomen.

Op zich niet heel slecht maar, nu wel te dik. Als ik voor de spiegel stond, en wreef over mijn buik zei ik tegen mezelf, heeft wat gekost dat afdak. Maar vond het intussen vreselijk. Kan me dan ook niet voorstellen dat er mensen zijn die er blij mee zijn. Ook werd alles zwaarder, het lopen en de zin in dingen te doen. Terwijl deze fase van mijn leeftijd bedoeld is is om te genieten van het leven. Afvallen zonder hulp lukte me niet. Via internet op zoek gegaan naar hulp. Ben terecht gekomen bij Elja van den berg in Haaksbergen.

Na een intakegesprek gelijk de eerste sessie Hypnose. Na de eerste bijeenkomst werd me duidelijk dat ik verkeerd at. Vanaf eerste keer ging het helemaal goed. 3x per dag eten, alleen vers eten geen snoep, koek of alcohol. Of er moest een goede reden voor zijn. HET GROTE VOORDEEL in plaats van een operatie. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk. Thuis gekomen kreeg ik een sessie op mijn WhatsApp. 1x per dag afluisteren. Resultaat, 7 kilo afgevallen in de eerste maand. 2 de sessie, maag verkleinen, hypnose. Totaal voor mij 3 sessies. Ik doe boodschappen en zie en haal alleen wat ik mag dus allemaal vers. Dus geen dieet maar weer gezond gaan eten, zonder hypnose lukt het mij niet.

Nu na een jaar ben ik 27 kilo afgevallen en nog steeds op dit gewicht, zonder enige moeite!

vrouw

Belinda 

Voordat ik aan de virtuele maagband begon woog ik 108 kg. Ik was zelf al begonnen met op mijn voeding letten, maar de maagband heeft mij enorm geholpen. Ik ben er echt totaal verrast, want ik eet denk ik nog minder dan de helft van wat ik voorheen at. Maar ik heb totaal geen honger meer of trek in snacken. Daarnaast eet ik langzamer en ben sneller verzadigd. Ook qua energie en zelfvertrouwen voel ik me veel beter. ik kan verder lopen en fietsen en ook nadien heb ik nog energie over. Nu zit ik op 81,6 kg en mijn streven is ongeveer 75 kg. Ik ben van kledingmaat XXL naar M gegaan. Ik ben je eeuwig dankbaar!

Meer recensies
bottom of page