top of page

Gewichtsbeheersing 

 • hoe vaak stoppen we niet gedachteloos het ene na het andere dropje in onze mond wanneer we autorijden?

 • waarom is een feestje niet gezellig met een flinke punt taart en hapjes?

 • en waarom hunkeren we na een dag hard werken naar een zak chips 's avonds op de bank?

 • waarom eten we überhaupt zoveel slechte dingen terwijl we willen afvallen of gezonder willen eten?

 • of eten we door terwijl we al vol zitten?

Genieten van donuts

Ons onderbewuste heeft veel meer invloed op ons eet- en drinkgedrag dan we denken. Het is allereerst van belang te identificeren wat voor eter jij bent. We hebben allemaal onze eigen eet-redenen en patronen. Aan de hand van het intake gesprek bekijken we welke type eter jij bent. Daar is de behandeling op afgestemd. 

Snoep, koekjes, chocola of chips. Iedereen heeft wel een zwak voor een bepaalde snack of lekkernij. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Vaak worden bepaalde eetgewoontes pas een probleem, wanneer ze te vaak terugkomen of als je er geen controle meer over hebt. Zo gebeurt het nogal wat mensen dat ze na het avondeten weer "honger" hebben en de voorraadkast induiken. Of elke avond op de bank zitten met een zak chips, wijn en toastjes.

Eet je verder (over het algemeen) gezond? Geen hele grote maaltijden? Je wilt een aantal kilo afvallen, en het probleem zit vooral in het tussendoor snacken en snaaien?

Met  1 - 2  sessies hypnose krijg je een steuntje in de rug, waardoor het veel meer ‘als vanzelf’ gaat en jij je straks weer fit en energiek voelt.

Hypnotherapie helpt jou

 • oude overtuigingen vervangen door behulpzame overtuigingen en gewoontes

 • makkelijker "nee" zeggen

 • weer controle krijgen over je eetgedrag

 • gezondere keuzes maken

 • het gaat vanzelf, dus niet meer op wilskracht

 • je zult je beter voelen en afvallen

 • zonder dat je het gevoel hebt dat je op dieet bent of van alles niet mag

 

Ik kijk met je mee naar je voedingspatroon en zal je daarin adviseren. (ben gediplomeerd gewichtsconsulente) 

Wanneer je geregeld te veel eet, geen verzadiging kent, en een BMI hoger dan 30 hebt kun je ook overwegen om het virtuele maagband programma in te zetten.

Vers fruit

Hypnotherapie is geen dieet of quick-fix.

Je leert nieuwe gewoonten aan: het ondersteunt jouw proces en helpt je bij het ontwikkelen van een gezond en evenwichtig eetpatroon wat ook op de lange termijn vol te houden is.

Het is belangrijk dat je er zelf positief in gaat staan, zodat je met 1 - 3 sessies al flink kunt afvallen. Dit zal ook na de sessies nog doorgaan, omdat je niet meer hoeft te diëten op wilskracht.

Glimlachende Jonge Vrouw

Linda - 27 jaar 

In september 2020 ben ik begonnen met de hypnosesessies bij Elja, om zo een gezonder leefstijl te krijgen, waarbij uiteindelijk afvallen een groot doel was. In eerste instantie was ik natuurlijk erg benieuwd welk effect de hypnosesessies zouden hebben en of ik uiteindelijk ook daadwerkelijk ging afvallen. Door de tips (qua eten) van Elja, het dagelijkse beweegmoment en uiteraard de hypnosesessies is er bij mij de ‘welbekende knop’ omgegaan.
Nu, 7 maanden verder, ben ik 23 kilo afgevallen en zit ik lekker in mijn vel. Ik weet goed wat ik wel en niet kan eten, wat mijn lichaam nodig heeft en hoe ik stabiel moet blijven in mijn gewicht.

Nogmaals dank voor al je hulp en ondersteuning!​ 😉

Vrouw in kantoor

Mevr. K. 

Het is een hele bijzondere ervaring: de behoefte aan snoepen is helemaal verdwenen. Wanneer er gebak is op het werk kan ik gewoon nee zeggen. Zonder enige moeite. Ook thuis voel ik niet meer de behoefte om te snoepen. Cola heb ik niet meer gedronken. Ook voor de kinderen heb ik nog maar één fles gekocht, ze weten dat ze het daar mee moeten doen. Ik ben ook fruit gaan proeven, de perzik vind ik nog steeds niets :-) maar ik ga steeds nieuwe dingen proberen. En ik ben al 5,3 kilo kwijt. Ik houd je op de hoogte van hoe het verder gaat!

Meer recensies
Oudere vrouw glimlach

Irene 

Voor wie alle diëten al heeft geprobeerd, gedemotiveerd is geraakt omdat het resultaat niet blijvend is, kan ik deze hypnosetherapie van harte aanbevelen. Onbeschrijfelijk hoe effectief deze methode is. Ik heb inmiddels (nog maar) 2 sessie gehad en ik ben fan! Een koekje afslaan bij de koffie was ondenkbaar, maar nu....met het grootste gemak; ik denk er niet eens aan. Twee keer opscheppen was minimaal, maar nu....genoeg is genoeg. Ik voel me al zo veel positiever, doordat mijn obsessieve gedrag weg is.
Hypnose is totaal niet eng, zweverig of zoals je weleens op tv ziet. Het is gewoon heel erg ontspannen terwijl je wel alles om je heen mee krijgt. Stoppen kun je op ieder moment als je wilt. Eenmaal in hypnose ben je samen in gesprek met je onbewuste en worden oude (negatieve) patronen vervangen door nieuwe (positieve) patronen. Als je na gaat dat je bewustzijn maar 3-5% is en je onbewustzijn 95-97% is het best logisch dat je bewuste actie om af te vallen, verliest van je krachtige, overheerste onbewustzijn die jou opdrachten geeft dat de zak chips leeg moet, omdat het je tóch niet lukt.
Het lukt me wel...die zak chips heb ik niet nodig. Ik ben weer in charge!

bottom of page