Doctor aanpassen saldo op weegschaal

Afvallen 

Alle diëten al uitgeprobeerd? Val je steeds weer terug in je oude patronen? Of kun je maar niet van de zoetigheid afblijven?

Hypnose helpt je makkelijk, gezond en veilig om een gezond eetpatroon te volgen en af te vallen.  

Afvallen & gewichtsbeheersing

De inzet van hypnose bij gewichtsproblemen wordt steeds bekender.

Ons onderbewuste heeft veel meer invloed op ons eet- en drinkgedrag dan we denken.

 • hoe vaak stoppen we niet gedachteloos het ene na het andere dropje in onze mond wanneer we autorijden?

 • waarom is een feestje niet gezellig met een flinke punt taart en hapjes?

 • en waarom hunkeren we na een dag hard werken naar een zak chips 's avonds op de bank?

 • waarom eten we überhaupt zoveel slechte dingen terwijl we willen afvallen of gezonder willen eten?

 • of eten we door terwijl we al vol zitten?

Het is allereerst van belang te identificeren wat voor eter jij bent. We hebben allemaal onze eigen eet-redenen en patronen. Aan de hand van het intake gesprek bekijken we welke type eter jij bent. Daar is de behandeling op afgestemd. 

Snoep, koekjes, chocola of chips. Iedereen heeft wel een zwak voor een bepaalde snack of lekkernij. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Vaak worden bepaalde eetgewoontes pas een probleem, wanneer ze te vaak terugkomen of als je er geen controle meer over hebt. Zo gebeurt het nogal wat mensen dat ze na het avondeten weer "honger" hebben en de voorraadkast induiken. Of elke avond op de bank zitten met een zak chips, wijn en toastjes.

Eet je verder (over het algemeen) gezond? Geen hele grote maaltijden? Je wilt een aantal kilo afvallen, en het probleem zit vooral in het tussendoor snacken en snaaien?

Met  1 - 2  sessies hypnose krijg je een steuntje in de rug, waardoor het veel meer ‘als vanzelf’ gaat en jij je straks weer fit en energiek voelt.

Hypnotherapie helpt jou:

 • oude overtuigingen vervangen door behulpzame overtuigingen en gewoontes

 • je kunt makkelijker "nee" zeggen

 • je krijgt weer controle over je eetgedrag

 • je gaat gezondere keuzes maken

 • het gaat vanzelf, dus niet meer op wilskracht

 • als vanzelf zal je je beter voelen en afvallen

 • zonder dat je het gevoel hebt dat je op dieet bent of van alles niet mag

 

Ik kijk met je mee naar je voedingspatroon en zal je daarin adviseren. (ben gediplomeerd gewichtsconsulente) 

Wanneer je geregeld te veel eet, geen verzadiging kent, en een BMI hoger dan 30 hebt kun je ook overwegen om het virtuele maagband programma in te zetten.


 

Linda - 27 jaar 

In september 2020 ben ik begonnen met de hypnosesessies bij Elja, om zo een gezonder leefstijl te krijgen, waarbij uiteindelijk afvallen een groot doel was. In eerste instantie was ik natuurlijk erg benieuwd welk effect de hypnosesessies zouden hebben en of ik uiteindelijk ook daadwerkelijk ging afvallen. Door de tips (qua eten) van Elja, het dagelijkse beweegmoment en uiteraard de hypnosesessies is er bij mij de ‘welbekende knop’ omgegaan.
Nu, 7 maanden verder, ben ik 23 kilo afgevallen en zit ik lekker in mijn vel. Ik weet goed wat ik wel en niet kan eten, wat mijn lichaam nodig heeft en hoe ik stabiel moet blijven in mijn gewicht.

Nogmaals dank voor al je hulp en ondersteuning!​ 😉

Vrouw die op laptop werkt
Slim snacken

Hypnotherapie is geen dieet of quick-fix.

Je leert nieuwe gewoonten aan: het ondersteunt jouw proces en helpt je bij het ontwikkelen van een gezond en evenwichtig eetpatroon wat ook op de lange termijn vol te houden is.

Het is belangrijk dat je er zelf positief in gaat staan, zodat je met 1 - 3 sessies al flink kunt afvallen. Dit zal ook na de sessies nog doorgaan, omdat je niet meer hoeft te diëten op wilskracht.