top of page

Reviews algemeen 

Deze mooie ervaringen, dat maakt dat ik mijn werk elke dag met plezier doe! Reviews van gewichtsbeheersing, PDS en stoppen met roken vind je op aparte pagina's.

Mevr. K. - Down, onzekerheid, negatieve gedachten

Graag wil ik mijn ervaring bij Hypnosecentrum oost met iedereen delen.

Bij hypnose dacht ik altijd aan ’’hokus pokus’’, en vond het dus ook best spannend om te doen.

Onvoorstelbaar hoe je onderbewustzijn je in zijn greep kan hebben. Dit was ook niet beter geworden na 2 jaar therapie bij een psycholoog. Dus ik had niets te verliezen en ben blij dat ik de hypnose heb gedaan bij Hypnosecentrum oost!
Door de hypnose, voel ik me nu krachtiger, heb weer meer oog voor de mensen en dingen om me heen, durf me open te stellen. Ook kan ik nu zelfhypnose toepassen ,dit geeft echt rust en kracht en het kost je maar een paar minuten per dag.
Een paar dagen na de hypnose betrapte ik mezelf erop  dat ik weer zingend op de fiets zat, dat is lang geleden.  

Ik merk echt een positieve verandering bij mezelf, en wil  ook graag anderen over de streep trekken om deze uitdaging aan te gaan.

De therapeuten van Hypnosecentrum oost gaan integer, respectvol, met je om, en stralen een enorme positiviteit uit.

 

Dhr. M. - Herstel na herseninfarct 

Mijn vader heeft veel baat gehad bij jouw visualisaties. Om meerdere redenen. Ten eerste ontspande het hem in een gespannen situatie/tijd. Ten tweede (belangrijkste) leerde hij hierdoor hoe hij zich kan voorstellen dat hij dingen doet die hij nu even niet meer kan. Zowel door de ontspanningen maar vooral door het voorstellingsvermogen en zijn doorzettingskracht kan hij inmiddels zichzelf optrekken uit de stoel en gaan staan waardoor hij via een hulpmiddel weer kan gaan zitten op zijn bed en vice versa. Iets wat de fysio en de huisarts nooit hadden gedacht! Laat staan het personeel in het revalidatiecentrum. Zijn been heeft hij namelijk weer voor een klein stukje 'aan' kunnen zetten. Hij is net 85 geworden dus dit is totaal niet in lijn der reguliere verwachtingen. Je begrijpt dat ik je zeer dankbaar ben! Hij speelt nu golf in zijn hoofd als hij ligt te rusten. Dat kan hij zelf zonder hulp.

Mevr. V. - long COVID

Op aanraden van mijn huisarts die positief was over jouw therapie ben ik gestart met hypnotherapie. Wat ik zelf niet meer voor mogelijk had gehouden, voelt nu als "ik zit op de goede weg". Stap voor stap ga ik vooruit, ik heb veel minder last van prikkels. Boodschappen doen kan ik beter volhouden, ik kan langer weg en meer meenemen. Achter de laptop werken gaat beter, ik ben niet meer helemaal kapot nadien. Ik voel me veel energieker zelfs de omgeving valt het op. Mijn man vindt dat ik energieker en krachtiger loop. Laatst heb ik voor het eerst sinds corona 's avonds gefietst naar het dorp. Normaal was ik 's avonds helemaal kapot, laat staan dat ik nog ging fietsen. En ook de ochtend erna voelde ik mij goed. Ik was laatst in het ziekenhuis voor controle en de andere keren als ik op de rolband stond was ik helemaal naar, net alsof ik dronken was. Nu ging dat goed. Ook in het ziekenhuis zelf kon ik veel rustiger rondlopen, eerder voelde ik mij in mijzelf opgeslagen, en dacht alleen maar laat mij met rust. Nu voel ik me helderder en opener in mijn hoofd. Dus al met al ben ik heel tevreden ik maak nog steeds stappen vooruit!

 

Mevr. M. - Angststoornis m.b.t. misselijkheid en darmklachten

Het gaat goed met me, ik ben een stuk minder angstig en misselijk. Ik denk er ook veel minder aan. Ik sta er niet meer mee op. Ik had dit weekend ook veel feestjes en verplichtingen waar ik normaal tegen op zag en nu gewoon met veel zin heen ben geweest.
De zelfhypnose vond ik in het begin nog wel lastig, maar na een paar keer doen ging het beter en heb daar ook veel baat bij.
Dankjewel voor alles!

MEVR. A. - PDS

Hoe heb ik de begeleiding ervaren? Als fantastisch!!! Een aanrader. Persoonlijke begeleiding en zorg op maat.

Veel bruikbare tips. Wc houding, ontspanningsoefening dmv tellen. De STOP methodiek. En de luisteropnames zijn heerlijk. Ik gebruik ze elke avond. En als ik eens onrustig ben trek ik mij ook even terug om er een te luisteren. Het helpt meteen. Hierna voel ik mij weer herboren.

Elja wekt En geeft vertrouwen. En is altijd bereikbaar voor hulp en advies. Geen 8.00 tot 17.00 mentaliteit. Het gaat verder dan alleen maar je therapeut zijn. Je krijgt het gevoel dat alles bespreekbaar is en niets gek is.

Ik kom zeker bij Elja terug.

Pijn, obstipatie, opgeblazenheid ik ben er vanaf!

 

​Mevr. J. - Roken, slapen, opvliegers

Ik ben twee keer bij jou geweest, de eerste keer voor mijn opvliegers en slapen, en de tweede keer om te stoppen met roken. 

Ik vond de hypnose erg fijn en jouw begeleiding ook. Sinds de hypnose slaap ik weer heel goed, ik heb 18 jaar heel slecht geslapen. Nu moet mijn man mij 's morgens soms wakker maken! De opvliegers zijn ook bijna weg ik word er 's nachts niet meer wakker van. 

En ik ben helemaal van het roken af,, helemaal zonder moeite. Dank je wel! En ik kom je zeker nog een keer opzoeken in Haaksbergen. 

Mevr. N. - misselijkheid, angst

Ik ben in september bij je geweest voor mijn eerste ervaring met hypnose.

Mijn probleem is/was dat ik tijdens mijn weekenden weg en tijdens vakanties steeds misselijk ben.

Ik zou je nog laten weten hoe het is gegaan.

Om te zien of de behandeling geholpen heeft moest ik een weekend weg plannen. En dat duurde even d.m.v. de corona.

Twee weken geleden ben ik met mijn man naar ... geweest. Een mooi appartement aan zee.

Ik heb de donderdag voor vertrek even wat last van spanning gehad maar eenmaal in bed en mezelf toegesproken te hebben is de angst/spanning afgezakt en heb ik een goede nacht gehad.

Dat hele weekend ben ik ontspannen geweest. Dat was een hele fijne ervaring.

Helaas konden we niet uiteten omdat de horeca dicht zit.

Ik heb door deze ervaring wat meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Nu maar hopen dat we snel weer op vakantie kunnen om te ervaren hoe dat nu gaat.

 

Mevr. D. - hooikoorts

Ik had sinds een aantal jaren ( denk 8 jaar) hevige hooikoortsklachten. Rond de hooikoortsperiode, vanaf maart/ april, had ik veel last van klachten als niezen en vermoeidheid en benauwdheid. Dit jaar was het extreem. Door de klachten kon ik niet genieten van het buiten zijn en doordat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik kon mijn werkzaamheden niet uitvoeren zoals ik deze graag wilde doen.
Met mij gaat het nu goed. Met de hooikoorts ook. Af en toe een kleine niesbui maar verder geen klachten meer gelukkig! Ik heb de hypnose en de begeleiding als heel fijn ervaren.
Met de zelfhypnose gaat ook goed.

 

Mevr. K. - Chronische vermoeidheidssyndroom ME/CVS, PDS, ernstige angst, depressief

Even een berichtje van mij... Het gaat goed met me. Ben al verschillende keren in de stad geweest en heb al sinds lange tijd niet zo veel meer ondernomen. Slik nog maar 10 mg en ik weet diep van binnen dat ik hier ook weer een keer vanaf kom. Jouw training heeft me absoluut de juiste duw gegeven. Het is heel fijn om eindelijk steeds meer verbetering te voelen. Mijn man en dochter vinden t natuurlijk ook fijn dat ik weer dingen kan ondernemen. Vooral voor mijn dochter vind ik t heerlijk!!

Het mooiste wat me gegeven is is dat ik nu echt diep van binnen voel dat ik alles in mij heb om een prachtige toekomst tegemoet te gaan... Stapje voor stapje. Het heeft even een tijd nodig gehad om de training te laten bezinken maar nu weet ik zeker dat het zeer waardevol is geweest en nogmaals dank voor je enthousiaste steun!

 (mevrouw heeft jarenlang bij psychiater en huisarts gelopen, antidepressiva en slaapmedicatie geslikt, met minimaal resultaat. Zij was zo angstig dat zij letterlijk de deur niet meer uit kwam)

 

Mevr. I. - Spinnenfobie

Al zolang ik me heugen kan, ben ik bang voor spinnen. Nuttig, ja zal wel, als ik ze maar niet zie. Tijdens een extreme stress-situatie werd de angst een dominante fobie: in bed mochten mijn handen, voeten, etc niet buiten het dekbed. Want dan kwam daar de vogelspin op zitten. Alles moest onder de deken. Onder de deken wat het veilig, daarbuiten was de vogelspin. Op de allerhoogste stress-piek moest zelfs ook mijn hoofd onder de deken. Rationeel denken hielp niet. Ik weet heus wel dat die beesten hier niet zijn.
Na een sessie hypnosetherapie kan ik weer lekker slapen. Ik kan de nepspin nu zelf 'weg maken' en - alsof het zo zijn moest - werd ik gelijk geconfronteerd met een echte kruisspin in een web aan de gevel. Ik kon er gewoon naar kijken; hij was er en dat was ok. Wat een bevrijding. Laat de hete zomer maar komen, ik kan slapen zelfs zonder dekbed.

 

Mevr. L. - PDS, stress, eetbuien

Ik ben heel blij dat ik bij je ben geweest, wat nu al goed merkbaar is dat die trilling (nerveuze spanning) in m'n lichaam tijdens gesprekken verdwenen is, dat ik goed oog contact maak. M'n lichaam als een geheel en warm aan voelt. Wat heel fijn is.
Dat ik nog wel wat gesnoept heb, maar niet met een dwang matig gevoel, vaak werd ik dan zo gepusht en had een hele nare trilling in m'n lijf, die is nu weg!
Na 2e sessie:Ik heb de laatste weken veel afspraken gehad en die zijn allemaal heel goed verlopen.
Kan mezelf goed onder hypnose brengen, ben goed aan t oefenen, t lukt me erg snel. M'n darmen daar gaat t ook nog steeds goed mee, ben d'r erg blij mee!

 

Dhr. J. - Tinnitus

24 per dag constant zelfde geluiden; een pieptoon en een bromtoon. Al diverse dingen geprobeerd, zowel regulier als alternatief en ik heb een gehoorapparaat. 
Na één sessie: de pieptoon is weg,of in ieder geval ik neem hem niet meer waar. Ook heb ik meer energie om dingen te ondernemen, en ik voel me in het geheel relaxter.

 

Mevr. S. - Piekeren, laag zelfvertrouwen

Ik bleef maar tegen mijn verleden aanlopen. Hierdoor had ik weinig zelfvertrouwen en piekerde over alles. Eigenlijk had ik altijd een steen op mijn maag, ook op momenten dat het best goed gaat. Ik had altijd het gevoel dat er altijd zo weer iets kon gebeuren. Ik heb bij een psychiater gelopen, medicatie gehad, diverse cursussen gedaan maar ik bleef leven uit de overtuigingen die vanuit mijn jeugd zijn vastgelegd. 

Na één sessie: Het gaat heel goed!!! 

Mijn man zei: "Nou dat mag je wel vaker doen." Ik zie hem soms ook kijken wat is er met haar aan de hand.
Hoe kan ik dat het best omschrijven, best lastig: 't is net of er van binnen weer een lampje is aangegaan. Het voelt lichter, letterlijk en figuurlijk. Ben gewoon heel vrolijk, meer energie. Maar ook minder piekeren terwijl ik daar een 10 met griffel voor heb. Nooit gedacht dat dat kon! Blij!!! 

Eva - PDS

Ik ben enorm tevreden over de behandeling. Vooral de hypnosesessies waren erg rustgevend en effectief. Door de therapie ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken en ben ik mijn lichaam en geest en de verbinding tussen die twee beter gaan begrepen. Dat was erg behulpzaam.

Ik heb de therapeute als erg competent en meelevend ervaren. Ik had het gevoel dat ze haar tips en oefeningen goed aan mijn behoeftes wist aan te passen, wat ik erg prettig vond. Ook vond ik dat ze mij veel uit kon leggen over prikkelbare darmsyndroom en relevante informatie voor het herstel heeft meegegeven. Ik had niet verwacht dat ik bijna geen last meer zou hebben van mijn darmen en ben erg gelukkig dat ik weet hoe ik hier in de toekomst mee om kan gaan, wanneer ik er weer last van zou krijgen.

 

B. (17 jaar) - Examenstress, zelfhypnose

Sinds afgelopen jaar heb ik geleerd om zelf, hypnose toe te passen. Ik wist vanuit eerdere ervaringen dat hypnose niet eng is, maar eigenlijk heel fijn. Toch vond ik het spannend dit bij mijzelf toe te passen. Er was genoeg tijd voor uit getrokken en ben ik hier heel goed in begeleid. Aan het eind van de dag kon ik dan ook daadwerkelijk mijzelf onder hypnose brengen. De reden waarom ik dit wou kunnen was vooral voor presentaties en examens die er aan zaten te komen.

 De dag van het eerste examen brak aan. Het weekend ervoor had ik nog gezonde spanning. De week zelf heb ik geen moment last gehad van zenuwen. Ik ken mezelf, ik maak mijzelf zenuwachtig. Maar ik wordt vooral ook zenuwachtig van anderen. Door van te voren de zelfhypnose toe te passen heb ik nergens last van gehad. Dit was echt heel erg prettig. Ik ben er ook van overtuigd dat dit tot betere cijfers heeft geleid.

 Dan het volgende punt, presenteren. Ik zit nu in het eerste jaar HBO en heb mijn eerste presentatie gehad. Best lastig: nieuwe klas, nieuwe school, nieuwe vakken en dan ook nog presenteren. In eerste instantie zag ik er erg tegenop. Maar ik wist dat de zelfhypnose mij hierbij kon helpen. De presentatie was op een maandag morgen. De avond daarvoor en de morgen zelf heb ik hypnose toegepast. Ik heb geen zenuwen ervaren en de presentatie afgesloten met het cijfer negen. De zelfhypnose heeft mij met heel veel dingen geholpen, en veel opgeleverd.

 

Mevr. Y. - Pijnklachten

Ten gevolge van een ongeval jaren geleden gescheurde pezen, geopereerd. Daarna aanhoudend pijnklachten aan de bovenarm. Ik slaap regelmatig met mijn armen omhoog en word dan wakker van de pijn. Die pijn blijf ik de hele dag bij de dagelijkse handelingen voelen.

Advies van mijn huisarts; met die armen omhoog was niet geschikt voor volwassenen met slapen. Haar oplossing was mijn mouwen van mijn pyjama vastnaaien aan mijn zijden. Dit is voor mij geen optie.

Polsen aan gepunnikt draad achter mijn rug met bandjes aan mijn pols vast. Resultaat was dat ik slecht slaap en "de oplossing" stuk trok in mijn slaap.

Hier het bericht dat het een stuk beter gaat met mij.
Na veel pijnlijke momenten overdag, doordat ik mijn armen 's nachts omhoog bracht in mijn slaap, heb ik nu veel minder last na de hypnotherapie van jou.
Je hebt mijn onderbewustzijn verzocht om mijn armen 's nachts niet meer omhoog te laten gaan.
Op dit moment word ik steeds wakker op de momenten dat ik het toch gedaan heb. Nu is dit nog maar één keer per nacht. Dit vind ik niet erg, daar ik dan snel weer in slaap val.
De pijn van het in verkeerde houding slapen heb ik niet meer.

 

Moeder van A. (11 jaar) - hoofdpijn, faalangst, zelfvertrouwen

Het gaat goed met A. Hoofdpijn heeft ze niet meer gehad en ze is super relaxed. Ze zit beter in haar vel. Ze vond de therapie wel prettig en ze heeft heerlijk geslapen.

 

Mevr. E. - Slaapproblemen

Bij HypnoseCentrumOost heb ik zelfhypnose aangeleerd gekregen.
Dit helpt mij enorm goed bij mijn slaapproblemen. Thuis slaap ik over het algemeen wel goed, maar zodra ik ergens anders slaap (vakantie, hotel, of uit logeren ook al is het maar bij familie) is het drama. Dan lig ik de hele nacht wakker. Na een paar nachten ben ik dan op een gegeven moment zo uitgeput dat ik wel wat slaap.
Maar nu pas ik de zelfhypnose toe en dan ben ik meteen zo ontspannen dat ik gelijk in slaap val! En ik slaap nu ook overal. Nu kan ik er ook weer naar uit kijken om op vakantie te gaan of ergens anders te slapen!

 

Mevr. K. - Stotteren

De volgende opmerking kwam van een moeder waarvan de zoon al zijn hele leven stottert:
"In mijn hele leven heb ik mijn zoon nog NOOIT één zin vloeiend horen uitspreken, totdat ik hem vanochtend aan de lijn had, DANK JE WEL".

 

Dhr. B. - stoppen met roken

Bij deze nog even een update, ik ben nog steeds van het roken af. Geen behoefte aan een sigaret. Geen ontwenningsverschijnselen. Ik ben jou heel dankbaar, nog steeds. Heb inmiddels al een paar collega's zover gekregen die ook via hypnose van het roken af willen. Ik hou je op de hoogte
hoe het verder gaat met het niet roken. Nogmaals hartelijk dank.

 

Dhr. R. - Burn-out, vermoeid, zelfvertrouwen

Het was echt bijzonder. Ik ben inderdaad meer ontspannen en opgewekter. Ik verbaasde me net al hoe rustig ik op de stoel zit... en vanmiddag heb ik 30 minuten buiten gelopen en liep heel anders rond... vrolijker. 
Na twee weken: Het gaat goed. Ik kan me goed ontspannen, ben rustiger, slaap goed en mijn conditie wordt beter.

 

Mevr. J. - Fobie muizen

Grappig: er was gisteren een muis in de winkel van de bakker. De muis vloog overal heen met een van de medewerkers met een veger erachter aan. Gillende vrouwen en paniek onder de klanten. Ik bleef gewoon staan, bestelde mijn boodschappen, rekende af en verliet rustig de winkel. Haha goed gedaan!

 

Dhr. T. - (angst voor) trillende handen bij behandelen patiënten

Het gaat heel goed met me, de eerste dagen dacht ik nog wel aan de klachten die ik had, maar telkens met behandelen ging het prima. De spanning is echt veel minder, ik transpireer niet meer en voel me lekker en zelfverzekerd. Ook gebruik ik geen Valeriaan meer en slaap ik heerlijk.
Ik gebruik de propanolol nog wel, maar heb steeds meer de neiging het vergeten in te nemen.
Het is een bijzondere ervaring en ben erg blij met het resultaat. Bedankt!

 

Mevr. K. - zelfvertrouwen

Mijn vriend is bij jou geweest voor zijn zelfvertrouwen te vergroten. Het gaat heel goed met hem hij heeft heel veel baat gehad bij de behandeling. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid, hij maakt makkelijker contact met andere mensen en hij voelt zich ook niet meer zo opgelaten, wanneer hij bij andere mensen is of bijvoorbeeld in een winkel.

 

Mevr. E. - stoppen roken, stoppen wiet

Het gaat heel goed, geen sigaret of wiet aangeraakt en zoals gehoopt geen centje pijn. Het gaat me heel makkelijk af, zelfs als ik een wijntje drink weet ik de impuls om weer te roken met gemak te onderdrukken. Ik slaap weer gewoon, zonder wiet blijkbaar wel heel licht dus ik word vaak wakker maar dat weegt niet op tegen het gevoel gezond te zijn! Zelfs begonnen met hardlopen dus dikke dankjewel, je hebt me enorm geholpen!

 

Dhr. G. - Vliegangst

Ik hoorde via een kennis dat middels hypnotherapie de vliegangst bij een vriend volledig onder controle was. Vanwege mijn eigen angsten voor het vliegen en dan zeker al een dag van te voren, was een afspraak al snel gemaakt. Na één bezoek, en ik was zeker sceptisch, was de vliegangst verdwenen. Ik ging volledig rustig het vliegtuig in. Voor alle zekerheid toch nog een tweede afspraak gemaakt, voor een langere reis naar Amerika, echter is de vliegangst volledig verdwenen.
Zelfs bij hevige turbulentie of onlangs een doorstart bij storm bleef ik volledig rustig zonder angst. Dus bij deze hartelijk dank, mijn leven met vliegen is aangenaam geworden.

 

Mevr. I. - PDS

Je behandeling heeft zeker goed aangeslagen, ben een stuk zekerder en heb het gevoel te kunnen beïnvloeden. Stoelgang ook veel regelmatiger. Kortom, succes! Scorelijst:

  • Obstipatie van 3 naar 1

  • Diarree van 7 naar 1

  • Pijn van 6 naar 1

  • Winderigheid van 9 naar 2

  • Opgeblazen gevoel van 7 naar 1

  • Darmlediging gevoel van 8 naar 2

  • Pijn van 2 dagen in de week naar 0 dagen

  • Tevredenheid over stoelgang van 50% naar 85%

 

Mevr. B. - maagband

Het gaat goed. Gewichtsverlies gaat gestaag door ben nu 6 kilo kwijt. Ik heb geen behoefte om tussendoor te eten en porties zijn voor mij prima. Merk wel dat ik ze steeds kleiner maak ben steeds sneller vol. Ik luister heel graag naar je geluidsfragment. Voel me super en heb veel energie. Fijn weekend, groet

 

Mevr. C. - eetpatroon

Ik wilde de hypnose inzetten om gezonder te gaan leven, omdat dit elke keer mislukte Ik heb geen overgewicht, maar ga wel elke keer de mist in met snoepen/snacken en wilde zo graag wat meer doorzettingsvermogen hebben in het sporten. Ik heb een goed gevoel over gehouden aan de sessie :) Ik voel veel behoefte aan gezond eten, minder naar suiker, ongezonde dingen. Ook elke keer zin om te sporten/ bewegen. Voel me fit. Hoop dat het nu doorzet (uiteraard ben ik daar ook zelf bij, sowieso met mn ‘wil’s kracht 😄)

 

Mevr. M. - stoppen roken

Sinds 2018 ben ik een niet-roker. Zeer professioneel en toch ook gemoedelijk.  Na 2 sessies een niet roker en dat na 30 jaar te hebben gerookt had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik heb velen de weg naar Elja weten te wijzen met voornamelijk succes!

Mevr. B. - Depressief, afvallen

Sorry dat ik zo laat nog mail, heb net voor het eerst de zelfhypnose gedaan, en bij het woordje ontspan zat ik er meteen in. Heel bizar, dacht namelijk stiekem dat het niet zou lukken. Wel dus 👍🏻🙏🏻. 

De rest vd week heb ik me bijzonder goed gevoeld! Ben dus super blij en je erg dankbaar! En ik ben weer halve dagen aan het werk.

Na 2e sessie: Ik ben je heel erg dankbaar. Dankzij jou heb ik voor het eerst in 7 jaar tijd leuke feestdagen gehad. Was niet depressief of emotioneel. Ik ben nu 3 kg. afgevallen en het gezond eten gaat super! 
 

Mevr. H. - Depressief, laag zelfbeeld

Het gaat uitzonderlijk goed!
Ik voelde mij gisteren al goed, maar vandaag zit ik echt lekker in mijn vel.
Ik zat vanochtend met een glimlach op de fiets. Maakte weer grapjes op mijn werk en heb zin in dit weekend. 
Het is net alsof ik een energie boost heb gekregen. Heerlijk om dit gevoel weer terug te hebben en nu vast blijven houden!

 

Mevr. A. - Maagband

Ik wil heel graag mijn ervaringen delen wat betreft mijn hypnotherapie.
Na jaren van lijnen / afvallen en weer aankomen wilde ik heel graag het op een andere manier aanpakken.
Via via verhalen gehoord over hypnotherapie. Ben me gaan inlezen en ik kreeg een goed gevoel bij Hypnosecentrum Oost. Ik heb contact gezocht en mijn problemen uitgelegd.
Ik wilde zo graag van het snaaien/ snoepen af en het tussendoor maar eten. Al met al was ik 17 kilo te zwaar.
We hebben er voor gekozen om een maagband te plaatsen. Vanaf het eerste consult merkte ik al resultaat. Heb geen behoeft meer gehad om tussendoor wat te eten. Mijn porties eten werd al kleiner en hield me netjes aan 3 keer per dag eten. Tweede consult werd de maagband geplaatst en ik was ook al afgevallen, had er totaal geen moeite mee.  Elke dag luisterde en luister ik naar het geluidsfragment en ervaar hier erg veel steun van. Inmiddels 3 consulten gehad en voel me heerlijk. Ben 6 kilo afgevallen en voel me fit en beweeg weer graag. Heb veel meer energie.
Ik merk dat mijn porties steeds kleiner worden die ik op kan en toch een voldaan gevoel . Heb geen behoefte om tussendoor nog te eten. Het hoeft voor mij niet heel snel te gaan, ben al blij met mijn kleinere porties en 3 maaltijden per dag. Kan makkelijk een verjaardag of feestje bijwonen zonder te moeten eten. Ik heb dankzij deze therapie er een vriend(in) bij voor het leven. Want zo noem ik mijn virtuele maagband. Ben zo blij dat ik deze stap gezet heb. Bij deze HARTELIJK DANK!

Mevr. R. Slapen

 Mevr. R. is 72 jaar en komt bij mij voor ondersteuning bij afvallen. Mevrouw heeft hartritmestoornissen en loopt permanent met een bewakingskastje. Vóór de hypnotherapie sliep mevr. slecht, boven te zien op de rode balkjes (3 uur slaap) en gele balkjes (5 uur slaap) Na de hypnose is haar slaapprobleem zeer positief veranderd, bijna allemaal groene balkjes van 7 uur slaap per nacht.

slapen%20Riet_edited.jpg
Vrouw met paard

Hoi Elja, 

Na sessie 1 allergieën: X heeft geen last meer gehad van de paarden. Ze is met school mee geweest naar de manege en daar heeft ze paarden, schapen en een hond geknuffeld. Tot nu toe heeft ze nergens last van gehad. Gisteravond de hypnose weer gedaan en ze heeft als een blok geslapen.

 

Na sessie 3: (angst en nachtmerries) Even een update; de sessie heeft goed geholpen. X slaapt al stukken beter en is minder afhankelijk en aanhankelijk. Ze is veel rustiger. De hypnose doen we elke avond voor het slapengaan. Ze vindt het echt heerlijk en ik voel haar dan wegzakken in ontspanning. Heel fijn. 

Dhr. R. - hoogtevrees

gistermiddag de vuurdoop gedaan en bij mijn kameraad op ziekenbezoek op 6 hoog ... Ik kon in de hoge hal omhoog kijken zonder te duizelen ... kwam uit de lift zonder vreemd gevoel... op de roltrap over het randje gekeken ... en bij mijn kameraad aan t raam gezeten ... voelde wel onwennig maar heel anders dan twee dagen eerder 😃👍 het voelt een beetje van oh jee een roltrap .... en als je er dan op staat merk je niks 😳... ik denk dat ik gewoon even weer wat zelfvertrouwen  moet opdoen of zo ... komende week maar eens bij mijn neef op de koffie op 11 hoog 😅

 

Mevr. T. - Maagband

Het gaat echt heel erg goed. Ik ben ondertussen 8 kg kwijt en zonder dat het mij heel veel moeite kost. Zonder strijd in mijn hoofd,… zo fijn. Luister bijna elke dag jou sessie af, meestal net voor ik ga slapen. Ik slaap er ook nog eens geweldig op hahahaha, en dat is mooi meegenomen. Mijn eetpatroon is eigenlijk overdag nauwelijks veranderd maar merk wel dat wat ik, eet wat minder is. De grootste winst zit denk ik zelf in de avonden en de weekenden. Ik taal niet meer naar extraatjes en neem ik wel wat dan is het eigenlijk vooral een gezonde keuze die ik maak. Waar ik eerst koos voor chocoladepinda`s, kies ik nu voor worteltjes of fruit. Zoals je leest,… ik ben een tevreden mens.

 

Mevr. L. - Slaapproblemen, angst voor slapen

Ik zou nog even laten weten hoe het met mij gaat. Ik wilde even mijn nachtdiensten afwachten voordat ik je een berichtje terug zou sturen. 
Eigenlijk gaat het wel goed. Ik slaap goed en mijn nachtdiensten gingen ook goed. Kon daarna lekker slapen. 
De gedachten dat het ooit bij een volgende zwangerschap ofzo zou terug komen is nog niet weg maar word niet meer angstig  van deze gedachten. 

 

Mevr. D. - Stoppen met roken

Hoi😃 ja het gaat super goed nog geen last en geen sigaret gerookt🤛🏻💪🏽nu komt het weekend met de wijntjes 😂 maar heb er een goed gevoel over 👍was de eerste dag een beetje wazig 👀 maar dat gaat nu goed.
Na het weekend: helemaal goed gegaan 👍de trek was er soms maar laten staan gaat makkelijk!

 

Dhr. K. - stoppen met roken

Het gaat heel erg goed. Geen sigaret meer aangeraakt en de behoefte is er eigenlijk ook niet. Het is raar, je mist af en toe iets, maar het is die handeling, het tijdstip en de gewoonte.
Dus ik ben rookvrij! Dank je wel!

 

Mevr. K. - emetofobie (overgeefangst) slikklachten

De afgelopen week wou ik je al schrijven maar kwam er steeds niet toe. Na de hypnose voelde ik mij apart op een positieve manier. Ik voelde mij blij, vrij en had zin om wat te doen. Ik had daarna ook de trip naar A. waar ik al voor een test kwam te staan door onderweg ergens wat te eten. De afgelopen maand had ik meer dit soort dingen staan en na een lange tijd, durf niet eens te schatten hoelang, heb ik zelfs weer in de stad wat gegeten. Dat was een hele grote stap voor mij. Ik voelde mij eerst nog wel gespannen maar wanneer ik op het terras zat, ebte het van mij weg. Ik haalde een paar keer diep adem en heb kunnen genieten van het eten (zelfs het bord leeggegeten). Ondertussen ook impulsief geluncht in de stad, uit eten geweest in T. en nacht gelogeerd bij mijn schoonouders. Af en toe merkte ik nog wel dat mijn lichaam en geest niet op een lijn is. De zogenaamde ‘aanvallen’ zijn lang niet meer zo extreem en ik voel mij ook beter als ik ergens ben.

Dhr. J. - bedplassen kind

Ouder: "Het is helemaal goed met X. Hij is heel positief hoe het gaat. Zijn "mantra' brengt hem weer naar dat gevoel tijdens de hypnose. Hij is daar heel positief over. Volgens mij zijn we er door :-) Maar nog meer ben ik jou erkentelijk wat voor wat je klaarblijkelijk is gelukt. Echt SUPER en had ik maar eerder geweten dat jij dit kunt.... Nogmaals heel erg bedankt en ik houd je op de hoogte".

Jongedame K. - Bedplassen en overdag plassen

Het plassen gaat goed,

We hebben in de nacht nog geen ongelukjes gehad :-) overdag gaat het ook beter met de aangepaste tekst :-)

Heel fijn. Dank je wel.

Mevr. M. - ernstige obstipatie, PDS

Goedemorgen Elja, hier even een update. Het is nu een week geleden. Heb na de hypnose dagelijks stoelgang gehad, wat een verademing. Ook het water drinken is beter nu, ik merk nu eerder op dat ik dorst heb. Vanmorgen gaf de weegschaal 1,3 kg. minder aan. Ik zeg succesvolle week gehad! Thanks!

Jongeman - niet lekker in zijn vel

Ik ben 1 keer eerder bij een therapeut geweest met X, na die tijd zei hij: ik heb dit nu wel gedaan, maar ik ga hier nooit meer naar toe, kinderachtig gedoe... dat had hij bij jou dus totáál niet 👍👍👍 Het gaat nu beter met hem

 

Mevr. L. - PDS

Ik heb de therapie als fijn ervaren, geleerd om mijn darmklachten niet meer mijn dag te laten verpesten. Ik ben nog steeds lerende in dit proces maar ik heb er veel aan gehad. Daarnaast heeft het me ook goed gedaan om wat meer oog voor het positieve te krijgen ipv het negatieve. Ik vond vooral de ontspanning oefeningen fijn om tot rust te komen en meer positiviteit te beleven. Elja vind ik een hele fijne vrouw. Ze is begripvol en heeft veel kennis om goede tips te geven.

 

Mevr. T. - maagband

Hoi, het gaat goed met me, heb niet meer die buien dat ik denk ergens een tekort aan te hebben en dan ga snaaien. Neem af en toe iets lekkers, kan na 1 blokje chocolade ook stoppen, eet vaak worteltjes tussendoor, eet minder en heb geen honger. Ben 8 kg afgevallen. Luister de opnames bijna nooit af, ben er eigenlijk niet mee bezig en toch gaat het supergoed!! Groetjes

Mevr. N. - Slapeloosheid

Ik sliep al wekenlang heel slecht, ik had daardoor totaal geen energie meer voor mijn werk, mijn gezinsleven, of om dingen te doen. Ik sportte veel en graag maar dit lukte mij niet meer. De huisarts heeft mij antidepressiva voorgeschreven, niet omdat ik depressief zou zijn maar voor de bijwerking dat ik beter zou slapen. Ongelofelijk, maar na één sessie slaap ik weer goed en ik voel me heel ontspannen! En dat is echt een verademing!  Ik vond het ook heel verrassend om erachter te komen waarom ik niet sliep. 

 

Mevr. M. - PDS en maagklachten

De sessies vind ik erg prettig om te doen. Ik word er ontspannen en rustig van. Ik slaap als een roosje,  één dag laatst last gehad van een pijnlijke buik... maar dat is al veel beter dus dan voorheen. Dus absoluut een rustige en niet pijnlijke maag en darmen. 

Ik zou het zeker iedereen aanraden dit te doen, want het is een wereld van verschil   

 

Dhr. P. - buikpijn

Het gaat inderdaad nog uitstekend en beluister je lessen nog steeds meerdere keren per dag, vooral ademhaling is een van de favorieten. Ook de muziek is prachtig (waar vind ik die?) en neemt me helemaal samen met je stem mee in ontspanning.

Als dit programma achter de rug is wil ik verder met een vorm van hypnose en ontspanning, vooral het in mij opnemen van zachte kracht en stroming doet mij goed.

Dank tot zover,

 

Mevr. T. 80 jaar - PDS
Vanaf mijn 15de heb ik al PDS.
Ik had deze therapie met mijn huisarts besproken en hij was een paar jaar geleden nog ertegen. Nu zei hij, doe het maar en laat mij weten of dit helpt. Want ik had alles al gedaan, medicatie, poeders en pillen het leek alsof hij niet meer wist wat met mij te doen.
Na de eerste week sliep ik al veel beter, mijn pijn die ik elke dag had is bijna weg en mijn opgeblazen gevoel en winderigheid is ook bijna weg. Elja vertelde mij dat de verbeteringen die ik nu doormaak blijvend zijn. Mijn huisarts is nog steeds verbaasd. ​

nagels I.jpg

Ik heb even gewacht met berichten, omdat ik het bijna niet geloofde. Maar er is echt iets veranderd! Dank voor je hulp! 

nagelbijten.jpg

Jongedame van 9 met nagelbijten. Naast aangroeiende nagels ook lekkerder in haar vel. (zelfvertrouwen, rustiger)

nagels II.jpg

Soms peuter ik nog wel aan een los velletje. Maar het bijten ben ik mee gestopt ik heb nu zelfs witte randen op mijn nagels!

Mevr. D. - colitis ulcerosa

Mijn ontstekingswaarde is vorige week weer gemeten en blijkt weer net zo erg te zijn als vorig jaar. 1060 Vorig jaar moest ik toen zeker 30 keer per dag naar de wc rennen met dunnen diarree.  Dit is nu helemaal niet het geval. Ik denk dat dit voor een groot deel te danken is aan de hypnotherapie. Ik kan al veel beter los laten en mijn gedachten omzetten. 

Dankjewel daarvoor! 

Dhr. P. - PDS (75 jaar)

Het gaat goed met me, het dagelijks doen van de ontspanningssessie doet zeker wat met mij. Niet alleen wat PDS betreft, maar ook in algemene zin. Ik loop losser, het lijkt of mijn stem een beetje is gezakt en ik voer een aantal zaken met meer ontspanning uit. 

​​

Mevr. A. - PDS
Het gaat de goede kant op met mijn klachten. 

Ik heb vorige week ijs geprobeerd en ik kreeg geen opgeblazen buik.

Sowieso zijn mijn darmen en maag rustiger dan voorheen. Ik ben erg tevreden. 

Mevr. L. - PDS
De pijn rechts onder in de buik is er niet meer, de spanning op de darmen is weg.  De ontlasting verloopt beter, dagelijks, neigt nu meer naar te vast. Zo zijn ook mijn klachten van misselijk gevoel, slap, duizelig, moe weg.

Afgelopen maanden met de dood van mijn geliefde hond en het wegvallen van alle activiteiten door Covid-19 waren niet makkelijk. En de angst voor besmetting (ik heb longproblemen). Alhoewel ik geen angstig persoon ben, speelde dit nu wel een rol. Nu merk ik dat ik weer rust heb. 

Inmiddels is er weer een hond in huis en de vooruitzichten voor het najaar met aanvang van alle activiteiten zien er goed uit. 

Mevr. R. - diarree

Ook heel fijn, dat ik zondag naar de verjaardag  van mijn zwager kon, 1 uur onderweg en dan ook nog met een rode broek aan i.p.v. een zwarte, zoals het laatste jaar en maandag naar de verjaardag van mijn dochter, gezellig samen naar Loods 5, zonder dat ik me veel zorgen hoefde te maken.

 

Jongedame K. - angst voor afrijden

K. was al een paar keer gezakt met afrijden, was elke keer enorm zenuwachtig en angstig. Daags na de sessie schrijft zij:  "Ik ben geslaagd🥳🥳 Was voor de tijd heel even zenuwachtig, maar toen dacht ik aan de sessie en toen ik eenmaal aan het rijden kwam ging het een stuk beter en werd ik zelf ook weer rustig".

Mevr. L. - PDS

Ik heb de therapie als fijn ervaren, geleerd om mijn darmklachten niet meer mijn dag te laten verpesten. Ik ben nog steeds lerende in dit proces maar ik heb er veel aan gehad. Daarnaast heeft het me ook goed gedaan om wat meer oog voor het positieve te krijgen ipv het negatieve. Ik vond vooral de ontspanning oefeningen fijn om tot rust te komen en meer positiviteit te beleven. Elja vind ik een hele fijne vrouw. Ze is begripvol en heeft veel kennis om goede tips te geven.

Dhr. K. - PDS
Hallo Elja, het gaat al een aantal dagen beter met me. Minder pijn in onderbuik, zowel wat frequentie als ernst betreft. Af en toe nog wel pijnklachten, maar werkelijk beduidend minder. Ik maak me er ook minder druk en bezorgd om. ook het slapen gaat nu beter, tevens minder piekeren als ik (toch) wakker word. 

(12 dagen bezig met het programma)

Ik heb nauwelijks nog pijnklachten in mijn (diepe) onderbuik. Deze zijn dus nagenoeg verdwenen. Bovendien slaap ik weer stukken beter en is vooral ook mijn piekergedrag beduidend verminderd. Ja, het één heeft invloed op het ander.

(21 dagen bezig met het programma)

Mevr. G. - diarree

Hierbij mijn bevindingen omtrent “Je buik de baas”.

Nu na 3 weken heb ik het gevoel dat ik wel wat veranderingen bemerk.

Voor wat betreft mijn ontlasting heb ik het gevoel dat het wat vaster wordt.

Ik vind de sessies erg rustgevend.  Liggend op bed ben ik al verschillende keren in slaap gevallen.

Ben er wel wat rustiger van geworden.

Mevr. C. - PDS 

Het gaat stukken beter met mij, ik kan me beter ontspannen en ik slaap beter. Mijn buikpijn en misselijkheid zijn flink verminderd. Ik heb meer energie om dingen te ondernemen, zo ben ik weer meer gaan wandelen. Inmiddels ben ik hierdoor en door het aanpassen van mijn eten 7 kilo afgevallen.

Ik had voor de vierde keer de Helicobacter bacterie, die is nu helemaal weg. Voor het onderzoek moest ik een paar weken met mijn maagzuurremmers stoppen, de eerste week vond ik dat wel wat lastig, maar nu gaat dat ook goed. Ik wil nu nog kijken of ik niet helemaal zonder kan want ik heb nu helemaal geen maagklachten meer. Kortom, ik ben heel blij dat ik dit gevolgd heb.

bottom of page