top of page

Nagelbijten

Of andere ongewenste gewoonten zoals peuteren in de neus, aan velletjes pulken, trekken aan haren, tics

Zomer nagels

Nagelbijten klinkt vaak als een onschuldig iets. Maar wanneer jij je nagels (en de randjes...) tot bloedens toe af bijt of pulkt, kunnen er infecties ontstaan en gaat het pijn doen. Daarnaast schaam je je waarschijnlijk ook voor je handen en nagels. Krijg je commentaar wanneer je weer aan het bijten of pulken bent. Misschien verstop je je handen maar liever, of bijt je wanneer niemand het ziet. 

Waarom je het doet weet je soms niet eens, het kan zijn wanneer je boos bent of stress hebt. Of je doet het onbewust als afleiding of als ontspanning. 

Maar grote kans dat je er zelf klaar mee bent, het belemmert je in je werk of persoonlijk. Vieze nagellak peuter je er af, , gelnagels erover heen plakken helpen maar even. De drang om te bijten is groter.

Met hypnotherapie kunnen we dit patroon helpen doorbreken. Zodat je nagels weer kunnen groeien en je handen er verzorgd en gezond uitzien. 

nagels I.jpg

Ik heb even gewacht met berichten, omdat ik het bijna niet geloofde. Maar er is echt iets veranderd! Dank voor je hulp! 

nagelbijten.jpg

Jongedame van 9 met nagelbijten. Naast aangroeiende nagels ook lekkerder in haar vel. (zelfvertrouwen, rustiger)

nagels II.jpg

Soms peuter ik nog wel aan een los velletje. Maar het bijten ben ik mee gestopt ik heb nu zelfs witte randen op mijn nagels!

bottom of page