top of page

Hoe werken de online programma's

Je buik de baas is een programma gericht op de behandeling van maag-darmklachten, zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS), stoelgangproblemen, functionele buikpijn, dyspepsie, en kan ondersteunen bij coeliakie, M. Crohn en colitis ulcerosa. Hiervoor gebruiken wij medische hypnotherapie.

De behandeling is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde darmmanagement programma, aangevuld met onderdelen vanuit andere bewezen behulpzame therapieën. 

Het programma staat in een online therapie omgeving, zodat het volledig vanuit huis te volgen is.

De hypnotherapeut ondersteunt hierbij middels videoconsulten en regelmatige contactmomenten. Ook is zij bereikbaar voor vragen, overleg en bijsturen van het programma indien nodig.

Je logt dagelijks bij ons in en elke dag staat er een heerlijk ontspannen, darmgerichte hypnose sessie voor je klaar om af te luisteren. Dit werkt gewoon via je mobiele telefoon, IPad of computer. En elke dag staat er informatie, oefeningen of tips voor je klaar. 

doctor-1228627_1920_edited.jpg

STAP 1

Wanneer je al langer maag-darmklachten hebt kun je direct met het programma starten. Ook indien je de diagnose prikkelbare darm syndroom (PDS) of functionele buikpijn, dyspepsie, M. Crohn, colitis ulcerosa, coeliakie hebt gekregen, kun je direct aan het programma beginnen. Indien je twijfelt neem dan even contact met ons op.

 

Zijn je klachten nieuw, bezoek dan eerst een arts die jou kan onderzoeken en andere aandoeningen uit kan sluiten die wellicht een andere behandeling vereisen.

pexels-anna-shvets-5325056 - kopie.jpg

STAP 2 

Aanmelden kan direct via onze website, je kunt hierbij kiezen voor diverse vormen van begeleiding, zie verderop deze pagina.

Na het invullen van je gegevens en de betaling, ontvang je van ons direct een email met gegevens om te kunnen inloggen. Je kunt dan direct met het programma starten. 

Je ontvangt van ons een uitnodiging om een intake formulier in te vullen, een scorelijst, en om een afspraak te maken voor een videoconsult. 

ByMich (23 van 73).jpg

STAP 3

Het kan zijn dat je eerst nog vragen hebt: je bent benieuwd of hypnotherapie geschikt is voor jou? Over maag-darmklachten of over PDS. Of je hebt praktische vragen.  
 

Wij willen graag met jou kennismaken en kijken wat we voor je kunnen betekenen. 
 

Je kunt op ons contactformulier je telefoonnummer of email adres achterlaten en eventueel je vraag, dan plannen wij een gratis en vrijblijvend video- of telefoongesprek met jou in. 

man koptelefoon.PNG

STAP 4

Het programma Je buik de baas duurt 12 weken.

Uit ervaringen weten we dat de meeste mensen binnen of na de eerste weken veranderingen bemerken. Bij de één gaan de verbeteringen gestaag vooruit, bij de ander verloopt het wisselvalliger. Je darmen en jij hebben gemiddeld 12 weken nodig om dit nieuwe gevoel en gedrag aan te leren. Je leert weer vertrouwen in je lichaam te krijgen en alle technieken om je klachten te verminderen. 

ByMich (16 van 73).jpg

STAP 5

Op vaste tijden plannen we een videoconsult in en hebben we contactmomenten, hierin bespreken we je voortgang en kun je vragen stellen. Mocht het nodig zijn passen we het programma voor je aan.

Gedurende het programma laten we je nog een paar keer een scorelijst invullen. 

Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar voor vragen en overleg, via de chatfunctie in het programma of via email of telefonisch.

Fun Cycle

STAP 6 

Na afronding ontvang je nogmaals een scorelijst. Mocht het nodig zijn is er mogelijkheid om het programma uit te breiden. 

 

Anders is er mogelijkheid om de zogenaamde "gereedschapskist" te gebruiken, hierin staan alle sessies en belangrijke oefeningen zodat je indien gewenst nog kunt luisteren. 

De gereedschapskist kun je alleen gebruiken nadat je het hele programma hebt gevolgd, voor een klein bedrag per maand.

"Misschien denk je dat er aan PDS of darmklachten weinig te doen is en dat je er maar mee moeten leren leven. Gelukkig is dat niet waar!

Je buik de baas is er op gericht om jou van je klachten af te helpen zodat jij weer van je leven kunt genieten. Blijvend en bewezen effectief voor ruim 85% van de mensen!"

A4 Wix (1).png

We doen het samen
€ 350,-

 • 7 termijnen van € 50,-

 • 24/7 toegang tot alle oefeningen en sessies

 • start direct 

 • inclusief 3 video consulten, hiervoor word je meteen uitgenodigd

therapie .jpg

Kom in de praktijk
€ 500,-

 • 10 termijnen van € 50,-

 • 24/7 toegang tot alle oefeningen en sessies

 • start direct

 • inclusief 3 consulten bij mij in de praktijk

 • je krijgt een uitnodiging voor het maken van een afspraak in één van de praktijken

Dit programma biedt jou alles wat je nodig hebt om je darmgezondheid te verbeteren in slechts 20 minuten per dag.

 • je kunt direct starten

 • comfortabel vanuit je eigen huis

 • 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, informatie en tips 

 • geen bijwerkingen, dieet, of beperkingen

 • wetenschappelijk onderbouwd 

 • vergoeding vanuit zorgverzekering*

Na invullen van je gegevens en eerste termijnbetaling ontvang je direct toegang tot het programma.

We laten je dan een intake formulier invullen, een scorelijst, en plannen een videoconsult of belafspraak in. 

Dr M Otten.jpg

Dr. Marten Otten gastro-enteroloog

Medisch Centrum Veluwe

"Het prikkelbare darmsyndroom is een veel voorkomende aandoening. Hypnotherapie is één van die behandelopties die wetenschappelijk bewezen zijn en vaak in meer dan 80% van de gevallen succes heeft. Het voordeel van hypnotherapie is dat het effect heel lang kan aanhouden".

Melanie Meijer.jpg

Dr. Melanie Meijer, huisarts

Dokter Bloem Leefstijl kliniek Zutphen

"Buikpijn of een prikkelbare darm?

Hypnotherapie is bewezen effectief bij buik- en maagklachten. Het helpt het stress systeem tot rust te laten komen.

Met hypnotherapie word je bewust van de signalen van je lijf en leer je hiermee om te gaan. Word je buikpijn de baas". 

Sjoukje Nauta - 383 525.jpg

Dr. Sjoukje Nauta, MDL arts

Slingeland ziekenhuis Doetinchem

"Elja is een nuchtere Achterhoekse die mensen, die kampen met het prikkelbare darmsyndroom, buikpijn of maagklachten een effectieve behandeling biedt met darmgerichte hypnotherapie. 

 

Ik beveel haar centrum graag aan bij mijn patiënten". 

Dr Whorwell.jpg

Prof dr P. Whorwell

MDL arts Manchester (UK)

"Hypnotherapie biedt een unieke oplossing voor het probleem PDS omdat het een breed scala aan pathofysiologische processen kan wijzigen om zo tot symptoombestrijding te komen".

bottom of page