top of page

Glutenvrij brood

Anne had zelf jarenlang PDS klachten en zij heeft bij mij hypnotherapie gevolgd. Anne was toen nog bezig met haar studie Voeding en diëtetiek, dus over voeding kon zij mij ook veel vertellen. 

Anne is geen standaard diëtiste, naast haar verleden als danseres/topsporter is zij erg geïnteresseerd in wat er nog meer mogelijk is met voeding.  Zo vernam ik dat zij een heerlijk glutenvrij brood heeft ontwikkeld, daar wilde ik natuurlijk wel meer over weten.

anne bakker _edited.jpg

Anne heeft zelf jarenlang PDS klachten gehad en ook lange tijd glutenvrij gegeten. Als ervaringsdeskundige en gespecialiseerd diëtist helpt zij graag mensen met darmproblemen, sport, eetproblematiek en allergieën.

Als productontwikkeling opdracht voor haar opleiding leek het Anne leuk om een glutenvrij brood te ontwikkelen, maar dan wel een gezonde. Veel glutenvrij brood uit de supermarkt wordt gemaakt van wit meel, het bevat dan weinig vezels en voedingsstoffen. Een voorwaarde was dan ook dat het een brood zou worden:

  • volkoren

  • ijzerrijk

  • vezelrijk

Zelf had zij al wat uren in de keuken gestaan met eigen recepten. Bij toeval kwam ze in contact met de glutenvrije bakker "Petit Four." Zo belde zij de bakkerij op, in eerste instantie niet om een nieuw brood te ontwikkelen, maar met de vraag welke voedingswaarde hun brood heeft. 

 

Anne vertelt: "Ik kwam in gesprek met Grethe, de vrouw van Jasper, en zij vertelde dat ze erg geïnteresseerd waren in het ontwikkelen van gezond glutenvrij brood! Dit kwam super goed uit, ik had natuurlijk al een mooi recept en veel geëxperimenteerd! Als diëtist weet ik natuurlijk veel over voeding en hoe ik een voedzaam product kan maken, maar ik heb niet veel verstand van de scheikundige processen van het bakken." 

 

"En zo stonden we een week later samen in zijn bakkerij om aan de slag te gaan met nieuwe gezonde meel soorten zoals quinoa en gierst. Door onze krachten en fijne samenwerking te bundelen hebben we snel een heel mooi resultaat kunnen krijgen. Een gezond glutenvrij brood met veel vezels, vitamine, mineralen en eiwitten! Een gat in de markt zoals wij dat zeggen en een wondertje voor je buik".

Het brood is te koop in de Bakkerij Petit Four in Colmschate. De bakkerij is geheel gluten en lactose vrij! Ze verkopen heerlijk gebak, koekjes en natuurlijk nu ook het gezonde brood. Op termijn kun je ook mixen voor thuis bestellen. 

 

Samen met Petit Four hebben wij als diëtisten een missie om mensen goed voor te lichten over wat nou echt gezond glutenvrij brood is, welke voedingsstoffen ze nodig hebben en gunnen wij iedereen die glutenvrij moet eten lekker en voedzaam brood!

bottom of page