Begeleiding

Ik heb een afspraak, hoe gaat dat in zijn werk 

Wanneer je je aanmeldt voor een hypnose sessie ontvang je een bevestiging van de afspraak, aanvullende informatie en een aparte email met een link naar het intake formulier. Dit formulier kun je vooraf al invullen en terugsturen.

Afhankelijk van je probleem of klacht kan er eventueel om aanvullende informatie gevraagd worden, bijvoorbeeld een verwijsbrief van je huisarts of specialist. Bij sommige klachten laat ik vooraf een scorelijst of dagboekje bijhouden.

Ook kan ik soms verduidelijking vragen over medicijngebruik of andere dingen die mij opvallen in het intake formulier.

 

Wanneer jouw probleem eerst door bijvoorbeeld een (huis)arts beoordeeld moet worden of als ik denk dat ik jou niet op de juiste manier kan verder helpen zal ik je doorverwijzen.

De eerste afspraak begint met het bespreken van het intake formulier. We bespreken jouw hulpvraag, wensen en verwachtingen. Daarnaast leg ik uit wat er gaat gebeuren, beantwoord ik je vragen en nemen we eventuele spanningen of onduidelijkheden weg. 

 

Hypnotherapie en psychosociale therapie zijn over het algemeen korte en resultaatgerichte vormen van therapie.

Dat betekent in de praktijk dat we niet uren over je probleem gaan praten, maar dat we actief aan de slag gaan met je klacht of probleem.

 

Voorafgaand aan de sessie is wederzijds vertrouwen van groot belang. Dit houdt in dat je van mij kan verwachten dat ik mijn uiterste best doe om jou te helpen. Alles wat er tijdens een sessie besproken en behandeld wordt valt onder mijn beroepsgeheim. Andersom vind ik dat vertrouwen ook belangrijk; jij moet het gevoel hebben dat je bij mij voldoende "klik" hebt om samen aan jouw probleem te werken. Indien je dat gevoel niet hebt, geef mij dat aan dan kun je je traject bij iemand anders vervolgen.

 

Na het intake gesprek zal meteen de eerste hypnose sessie plaatsvinden. In de eerste sessie werk ik met een klassieke/directe hypnose, hierbij kunnen veel problemen in één of enkele sessies opgelost zijn of verbeteren. Deze methode is effectief bij o.a. stoppen met roken, angsten, afvallen, ongewenste gewoonten.

 

In vervolgsessies of bij dieper liggende problemen worden technieken vanuit de hypnotherapie ingezet. Soms juist niet, want dan brengt een andere techniek ons sneller bij ons doel. Want hypnotherapie is veel meer dan alleen maar teruggaan in de tijd naar situaties, die je gevormd hebben.

Zo gebruik en combineer ik naast hypnotherapie allerlei effectieve technieken en werkwijzen, zoals:

  • Yager therapie

  • Neurolinguistisch programmeren (NLP)

  • Emotional Freedom Techniques (EFT)

  • EMDR

  • Mindfulness

  • Hartcoherentie

  • Delenwerk

  • Regressietherapie

En zo is iedereen maatwerk: ik stem met je af, welke werkwijze passend is voor jou.

Een sessie vindt individueel plaats. Na de sessie kun je weer zelfstandig naar huis rijden. Sessies kunnen ondersteund worden door oefeningen voor thuis, zoals ontspanningsoefeningen, zelfhypnose, of opnames om af te luisteren.

Onder FAQ kun je antwoord vinden op veel gestelde vragen.