top of page

Stress & Burn-out

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Maar liefst 12 op 100 bezoeken aan de huisarts hebben te maken met stressklachten.

Wat is stress

 

Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. Je polsslag versnelt, je spieren spannen zich en je ademhaling wordt sneller en dieper. Het is de spanning die je voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een andere spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige klus. Zodra de klus klaar is, gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is normaal.
 

Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een constant te hoge werkdruk, problemen op je werk, of spanningen in je gezin.

Het is ook belangrijk hoe je met de spanning omgaat. Van te lang te veel stress krijg je klachten. Als je stress hebt en daar verkeerd mee omgaat zorgt dat voor overbelasting en uitputting. In het uiterste geval kun je overspannen of burn-out raken. 

Stressed Man
 Jonge Overwegen van de Vrouw

Wat merk je bij stress

 

Stress en uiteindelijk een burn-out kan zich op verschillende manieren uiten. 

 • Lichamelijk; slecht slapen, klachten als spierpijn, hoofdpijn of rugpijn, verminderde weerstand en daardoor meer kans op verkoudheid en griep, hartkloppingen, hogere bloeddruk, zweten, trillen.

 • Psychisch; opgejaagd gevoel, angstig, prikkelbaar, sombere buien, huilbuien, piekeren, slecht beslissingen kunnen nemen, lusteloos, veel vergeten of slecht kunnen concentreren.

 • Gedrag; teveel of juist te weinig eten, roken/alcohol/drugs gebruik,  slaap- of kalmeringsmiddelen gebruiken, geen zin in seks, sociale contacten uit de weg gaan, meer fouten maken.

 • Gedachten; piekeren, angstgedachten "het komt nooit meer goed" of  "ik ben niets waard" 

Hypnotherapie bij stress en burn-out

 

Diepe ontspanning: hypnotherapie maakt gebruik van diepe ontspanningstechnieken. Tijdens hypnose worden suggesties gegeven die je helpen om spanning en stress los te laten. Deze diepe ontspanning helpt je lichaam en geest te kalmeren en stress te verminderen.

 

Toegang tot het onderbewustzijn: hypnotherapie werkt op het niveau van het onderbewustzijn, waar veel van onze gewoonten, overtuigingen en reacties zijn opgeslagen. Stress en burn-out worden vaak versterkt door negatieve patronen en overtuigingen die in het onderbewustzijn zijn geworteld. Hypnotherapie stelt je in staat om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn en deze patronen te identificeren en te transformeren.

 

Herprogrammering van gedachten en gedrag: tijdens hypnotherapiesessies worden suggesties gegeven om positieve veranderingen in denkpatronen en gedrag te bevorderen. Je kunt leren om negatieve gedachten om te buigen naar positieve en ondersteunende gedachten, waardoor je beter kunt omgaan met stressvolle situaties. Door herhaling kunnen nieuwe gewoonten en copingstrategieën worden geïntegreerd.

 

Versterking van zelfvertrouwen en veerkracht: hypnotherapie kan ook helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en veerkracht. Door middel van suggesties en visualisaties kun je jezelf krachtiger en veerkrachtiger gaan voelen, wat essentieel is bij het omgaan met stress en het voorkomen van burn-out.

Man met tablet

Zet vandaag nog de eerste stap naar een

ontspannen en stressvrij leven. 

 

Hypnotherapie voor stress en burn-out klachten kun je bij mij volgen in de praktijk, maar je kunt het ook comfortabel volgen vanuit je eigen huis. Alle sessies, oefeningen en tips staan in een online therapie omgeving waarin je 24/7 kunt inloggen. Dit is net zo effectief als therapie volgen bij mij in de praktijk.
We zijn altijd bereikbaar voor vragen en overleg, en het is mogelijk om videoconsulten in te plannen zodat je je vragen kunt stellen en wij je kunnen bijsturen waar nodig.


Kies welke behandeling bij jou past en meld je hier aan.

A4 Wix (1).png

Volg het programma + begeleiding videoconsulten

 • € 350,- in 7 termijnen van € 50,-

 • 24/7 Toegang tot alle oefeningen en sessies

 • start direct 

 • inclusief 3 video consulten, hiervoor word je meteen uitgenodigd

therapie .jpg

Volg het programma + begeleiding in de praktijk

 • € 500,- in 10 termijnen van € 50,-

 • 24/7 toegang tot alle oefeningen en sessies

 • start direct

 • inclusief 3 consulten bij mij in de praktijk

 • je krijgt een uitnodiging voor het maken van een afspraak in één van de praktijken

Programma "Je stress de baas" 

 • wetenschappelijk onderbouwd

 • je kunt direct starten

 • comfortabel vanuit je eigen huis of met begeleiding

 • 24/7 toegang tot alle sessies, oefeningen, informatie en tips in je eigen therapie omgeving of app

 • slechts 20 minuten per dag

 • geen bijwerkingen, dieet of beperkingen

 • vergoeding vanuit zorgverzekering *)

phoenix tekening oog hypno.JPG

Luistersessies

Elke dag staat een heerlijk ontspannen lichaams-gerichte sessie voor je klaar. Deze kun je afluisteren op welk moment je maar wilt, comfortabel vanuit huis.

phoenix tekening pop zitten kleermaker.JPG

Oefeningen

Weet welke ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen je kunt doen om buikklachten angst en stress klachten te kunnen verminderen. 

phoenix tekening poppetje.JPG

Begeleiding

Je doet het niet alleen! Heb je vragen, wil je overleggen of heb je behoefte aan extra begeleiding? Wij zijn  bereikbaar voor jou. 

phoenix tekening hangmat_edited.jpg

Ontspannen

Spanning, angst en stress hebben een negatief effect op je urogenitaal stelsel. We leren je diep te ontspannen op een manier die iedereen lukt.

phoenix tekening lamp.JPG

Kennis 

We behandelen alle belangrijke thema's die helpen je gezondheid te verbeteren: voeding, beweging, stress,

slapen etc.

bottom of page