Therapy Session

Yager®-therapie

edwin-yager.jpg

De Yager-therapie is een bepaalde methode, om de oorzaken van een lichamelijk, emotioneel of geestelijk probleem op een onbewust niveau op te sporen en vervolgens op te lossen.

Deze methode werd ruim 40 jaar geleden ontwikkeld door Prof. dr. Edwin Yager, professor aan de medische faculteit van Californië in San Diego (UCSD) Deze therapie, Subliminal Therapy, werd in de loop van de jaren verder aangepast en geoptimaliseerd en is nu bekend onder Yager-Therapie® of Yager-code.

De werkzaamheid is in grote aantallen gedocumenteerd in zijn instituut en in wereldwijde klinische onderzoeken.

In de ons omringende landen zoals Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk wordt de Yager-therapie al breed toegepast, in Nederland is het nog relatief nieuw,

Als therapiemethode is het net zo effectief als hypnoanalyse en het heeft nog een aantal andere verschillen:

 • In tegenstelling tot hypnotherapie heeft Yager-therapie geen hypnose of trance nodig. Dit kan in een aantal gevallen een voordeel zijn voor cliënten die geen hypnose willen of mogen, of niet diep genoeg in hypnose kunnen

 • je hoeft niet over je probleem te praten, het werkt ook zonder dat de therapeut op de hoogte is van het probleem

 • er is geen pijnlijke herbeleving van trauma’s of negatieve gebeurtenissen, daarmee is het een zeer milde behandelmethode

Hoe werkt het?

Veel problemen en klachten hebben hun oorzaak in het verleden bijvoorbeeld door emotioneel ingrijpende gebeurtenissen.

Op basis van deze ervaringen kunnen belemmeringen ontstaan (conditioneringen) die in het verdere leven hun invloed blijven uitoefenen.

Yager-therapie maakt het mogelijk om deze problemen op een dieper niveau te vinden en op te lossen. Het vinden en oplossen van de oorzaak (en) leidt vaak tot het volledig verdwijnen van de symptomen en patronen. Het werkt dus niet alleen aan het symptoom, maar lost de oorzaak op. En daardoor is het vaak duurzamer en effectiever dan veel traditionele therapieën op cognitief of gedragsgebied.

De therapeut communiceert via de cliënt met een intelligent deel van het bewustzijn van de cliënt welke dr. Yager “Centrum” heeft genoemd. Een vast en gestructureerd proces wordt gebruikt om vragen te stellen over het probleem en instructies te geven die bijdragen aan de causale oplossing.

Het voordeel van deze methode is dat de oorzaken van een probleem niet per se bekend hoeven te zijn. Het lijkt een beetje op een online bestelling: je hoeft niet in detail te weten wat er op de achtergrond gebeurt tussen het verzenden van je bestelling en de aankomst van de goederen. Het gaat erom dat de verzending goed bij je aankomt.

Yager-therapie is in te zetten bij:

 • Depressies, trauma’s, PTSS

 • Allergiën

 • Persoonlijkheidsstoornissen

 • Gewichtsreductie (bij emotie-eters)

 • Slaapproblemen (inslapen en doorslapen)

 • Angsten, fobieën en dwangneuroses

 • Chronische pijn

 • Spanningshoofdpijn, Migraine, Astma

 • Seksuele-, dermatologische- en gynaecologische klachten

 • Chronische stress, Burn-out

 • Allerhande klachten die hun oorzaak in het verleden hebben

 

Bij mij in de praktijk kun je Yager-therapie zowel als zelfstandige methode volgen, of in combinatie/ondersteuning met de hypnotherapie behandelingen.

Wanneer je meer wilt weten kun je contact met mij opnemen of kijken op https://yager-therapie.nl/

Yager-Code-Zegel-Transparent.png

Onderzoek

Prof. Dr. Yager is niet alleen de bedenker van deze alom geprezen methode, hij heeft de afgelopen 20 jaar ook uitvoerige studies en onderzoek gedaan (en laten doen) naar de werking ervan.

De onderzoeksresultaten zijn gedocumenteerd en vastgelegd.

 

Hiernaast een beknopt overzicht van behaalde resultaten.

Deze grafiek bewijst dat voor een effectieve behandeling geen langdurige therapie nodig is. In slechts enkele sessies worden veel problemen en klachten definitief opgelost. Aan de rechterzijde in de afbeelding staan het aantal therapie-uren aangeven.

Met een gemiddeld slagingspercentage van 84% en een gemiddelde behandelingsduur van 2 tot 5 sessies waren de klachten van de patiënt volledig verdwenen of verminderd,

yager schema succes.jpg