(OVER)GEWICHT

De inzet van hypnose bij gewichtsproblemen wordt steeds bekender. Ons onderbewuste heeft veel meer invloed op ons eet- en drinkgedrag dan we denken. Hoe vaak stoppen we niet gedachteloos het ene na het andere dropje in onze mond wanneer we autorijden? Waarom is een feestje niet gezellig met een flinke punt taart en hapjes? En waarom hunkeren we na een dag hard werken naar een zak chips 's avonds op de bank? Waarom eten we überhaupt zoveel slechte dingen terwijl we willen afvallen of gezonder willen eten? Of eten we door terwijl we al vol zitten?

We kunnen nog zo veel wilskracht hebben, maar als er iets in ons onderbewuste is dat een koppeling heeft gemaakt tussen bijvoorbeeld verdrietig voelen en koekjes eten, dan kunnen we nog zo streng zijn voor ons zelf maar het onderbewuste zorgt ervoor dat we uiteindelijk toch naar de koektrommel grijpen. Vaak zijn de oorzaken van overgewicht van emotionele aard. Bij een traditioneel dieet ligt de focus op het beperken van calorieën of het uitsluiten van een voedingsgroep. Er wordt dan geen rekening gehouden met de oorzaken van het overgewicht. Het dieet wordt volgehouden "op wilskracht" dat wil zeggen door er bewust mee bezig te zijn. Vaak ziet men dan nadat het dieet is beëindigd iemand weer terug gaat naar zijn oude gewicht, omdat het achterliggende probleem niet is aangepakt. Hypnotherapie daarentegen gaat op zoek naar de echte oorzaak van het overgewicht. Ook kunnen onbewuste gewoontes of overtuigingen ons eetpatroon drastisch beïnvloeden. "Wanneer ik stress/verdriet/boosheid/frustratie ervaar moet ik eten" "ik moet mijn bord leegeten" of "ik ben eenzaam en alleen, eten helpt me gelukkig te voelen". Middels hypnose kunnen we deze overtuigingen vervangen door behulpzame overtuigingen en gewoontes.

Hieronder lees je ervaringen van anderen

<INFORMATIE of AFSPRAAK MAKEN>

ERVARINGEN

MEVR. N. - AFVALLEN

Ik heb de hypnose bij hypnosecentrum oost, als erg positief ervaren.
Ik was erg relaxed en voel me heel fijn. De zelfhypnose gaat erg goed. 
Het lijnen gaat ook goed ik ben niet in de verleiding gekomen om iets te snoepen. Totaal geen behoefte!
Al met al dus een goed gevoel aan de hypnose overgehouden

MEVR. T. - AFVALLEN

Even een terugkoppeling. Ik vond de hypnose bijzonder prettig. De "snaaiaanvallen" 's avonds zijn helemaal verdwenen. Ik heb er ook helemaal geen behoefte meer aan. Afgelopen weekend kon ik ook gewoon een paar paaseitjes eten zonder de hele bak leeg te moeten eten. Ik ben na de eerste sessie al anderhalve kilo afgevallen, en ook nu val ik heel langzaam nog af. Ik ben ook weer begonnen met de hometrainer. Het lukt goed om 1 of 2 keer per dag de zelfhypnose te doen. Het 's avonds van eten afblijven, zit er nu wel in.

MEVR. C. - EETPATROON

Ik wilde de hypnose inzetten om gezonder te gaan leven, omdat dit elke keer mislukte Ik heb geen overgewicht, maar ga wel elke keer de mist in met snoepen/snacken en wilde zo graag wat meer doorzettingsvermogen hebben in het sporten. Ik heb een goed gevoel over gehouden aan de sessie :) Ik voel veel behoefte aan gezond eten, minder naar suiker, ongezonde dingen. Ook elke keer zin om te sporten/ bewegen. Voel me fit. Hoop dat het nu doorzet (uiteraard ben ik daar ook zelf bij, sowieso met mn ‘wil’s kracht 😄)

MEVR. I. - AFVALLEN

Voor wie alle diëten al heeft geprobeerd, gedemotiveerd is geraakt omdat het resultaat niet blijvend is, kan ik deze hypnosetherapie van harte aanbevelen. Onbeschrijfelijk hoe effectief deze methode is. Ik heb inmiddels (nog maar) 2 sessie gehad en ik ben fan! Een koekje afslaan bij de koffie was ondenkbaar, maar nu....met het grootste gemak; ik denk er niet eens aan. Twee keer opscheppen was minimaal, maar nu....genoeg is genoeg. Ik voel me al zo veel positiever, doordat mijn obsessieve gedrag weg is.
Hypnose is totaal niet eng, zweverig of zoals je weleens op tv ziet. Het is gewoon heel erg ontspannen terwijl je wel alles om je heen mee krijgt. Stoppen kun je op ieder moment als je wilt. Eenmaal in hypnose ben je samen in gesprek met je onbewuste en worden oude (negatieve) patronen vervangen door nieuwe (positieve) patronen. Als je na gaat dat je bewustzijn maar 3-5% is en je onbewustzijn 95-97% is het best logisch dat je bewuste actie om af te vallen, verliest van je krachtige, overheerste onbewustzijn die jou opdrachten geeft dat de zak chips leeg moet, omdat het je tóch niet lukt.
Het lukt me wel...die zak chips heb ik niet nodig. Ik ben weer in charge!

MEVR. T. - AFVALLEN

Het gaat heel goed. Va de hypnose ben ik er meteen bewust van. Geen sinas alleen water en thee zonder suiker (wat ik nu heerlijk vindt) 3 maaltijden en gezonde tussendoor zoals fruit en opkikker. Geen chips,snoep of chocolade gehad. Heb ook geen probleem om dat af te slaan zoals op een verjaardag. De eerste 3 dagen 's avonds een conflict met mezelf maar t was heel makkelijk om nee te zeggen tegen snaaien. Voor mij werkt t geweldig !!! Ik ben al 3 kledingmaten afgevallen!

MEVR. K. - AFVALLEN

Het is een hele bijzondere ervaring: de behoefte aan snoepen is helemaal verdwenen. Wanneer er gebak is op het werk kan ik gewoon nee zeggen. Zonder enige moeite. Ook thuis voel ik niet meer de behoefte om te snoepen. Cola heb ik niet meer gedronken. Ook voor de kinderen heb ik nog maar één fles gekocht, ze weten dat ze het daar mee moeten doen. Ik ben ook fruit gaan proeven, de perzik vind ik nog steeds niets :-) maar ik ga steeds nieuwe dingen proberen. En ik ben al 5,3 kilo kwijt. Ik houd je op de hoogte van hoe het verder gaat!

MEVR. L. - AFVALLEN

Ik heb de nacht na de hypnose heerlijk geslapen. Met eten gaat het ook goed. Ik merk dat ik makkelijk de koekjes laat liggen en de lekkere dingen niet aanraak. Ik heb nu wat meer geduld en ben erg blij ook dat ik er niet meer zo mee bezig ben. Graag wil ik nog een keer langskomen om de zelfhypnose aan te leren dat lijkt mij nog wel heel fijn.

MEVR. R. - AFVALLEN, ANGST VOOR AUTORIJDEN

Het gaat erg goed met mij.
Ik heb veel meer energie als voorheen. Ik heb overal weer zin in en ben niet meer zo uitgeblust. Daardoor slaap ik natuurlijk ook veel beter. Ik ben 1,5 kg afgevallen. Ik heb totaal geen trek meer in frisdrank en snoep. Soms stop ik automatisch nog een dropje in de mond maar ik vind het niet eens meer lekker.
En dan het auto rijden. 40 Jaar lang heb ik angst gehad met het autorijden als bijzitter. Totaal geen angst meer. Binnenkort ga ik op bezoek bij mijn zoon in <buitenland>. Dat zal voor mij een test zijn dat deze reis helemaal zonder angst verloopt.
Ik vind het onvoorstelbaar wat er allemaal is gebeurd. Had ik dit maar eerder geweten.
Dank je wel voor dit alles.

MEVR. M - GEWICHTSBEHEERSING, EXTREEM KOUD

Zo’n twee jaar geleden ben ik ruim dertig kilo afgevallen met het Cambridge-dieet. Een hele prestatie waar ik dan ook super blij mee ben. Ik voel me energiek, kan weer leuke kleding dragen en ben blij met mezelf. Alleen positief zou je denken.. Alleen mijn lichaam protesteerde door mijn thermostaat zeer laag te zetten. Gevolg ik had het constant koud, pakken kleren aan, een elektrische deken, de verwarming hoog, ik bleef het koud hebben. Zo koud dat ik me tijdens de gesprekken die ik voer voor mijn werk niet eens meer kon concentreren op het gesprek, de kou overheerste alles. Allerlei lichaamsfuncties werden door de huisarts onderzocht, alles prima in orde er was geen verklaring voor de kou. Wel zei de huisarts dat ik eigenlijk mijn winterjas had uitgedaan en ik het daarom zo koud had. De enige manier om het warm te krijgen was weer meer eten, waardoor ik aankwam en dat wilde ik juist niet. In een gesprek met de consulent vertelde hij over een hypnose die je onderbewustzijn aanspreekt. Door middel van ‘vingerreflexen’ zou mijn lichaam antwoord kunnen geven en me kunnen helpen de thermostaat weer op een aangenaam temperatuurtje te krijgen. Zo kwam ik terecht in het mooie pand in Haaksbergen waar ik deze vorm van hypnose kreeg. Ik concentreerde mij vooral op de mooie grote groene boom buiten terwijl zij signalen kreeg vanuit mijn onderbewustzijn. Mijn vingers gaven een ja of een nee op vragen die de hypnotherapeute stelde. Deze sessie heb ik twee maal mogen ondergaan met als resultaat?!
Ik heb het vanaf die tijd niet meer koud en dat is een verademing! En waar ik normaal in de vakanties vele kilo's aankwam, ben ik nu voor het eerst (terwijl ik deze vakantie van mezelf alles mocht eten) helemaal stabiel gebleven met mijn gewicht!

MEVR. A. - MAAGBAND

Hallo Elja. Ik wil ff laten weten dat het goed gaat. Nog niet weer op de weegschaal geweest maar voel dat het goed gaat. Hou me netjes aan de 3 maaltijden en sinds paar dagen merk ik echt dat als ik toch "iets" teveel heb gegeten dan heb ik last van mijn maag. En met iets is bedoel ik toch schijnbaar iets meer dan bedoeling is. Ik luister nog wel elke dag naar je gestuurde geluidsfragment. Heb het schijnbaar nodig. Mijn zoon was gisteren jarig en ik had totaal geen moeite om dingen te laten staan. Had beloofd om je op de hoogte te houden. Ben nu 4 kilo kwijt. Voel me geweldig. Veel meer energie en wil van alles. Minder pijn en geen behoefte om tussendoor te eten. Ik ben happy. Fijn weekend

MEVR. J. - AFVALLEN

Hey, even een update van deze kant! Met mij gaat eigenlijk wel goed, geen snaai/eet buien meer en geen fanta! 💪🏻Ben er wel heel erg mee bezig, dus ook veel op de weegschaal.. dat is misschien dan wat minder. Maar voel mij in ieder geval super! 😁 Er is bijna 6 kilo af. Weegschaal gaat nog steeds met een dalende lijn! 💪🏻

MEVR. B. - MAAGBAND

Het gaat goed. Gewichtsverlies gaat gestaag door ben nu 6 kilo kwijt. Ik heb geen behoefte om tussendoor te eten en porties zijn voor mij prima. Merk wel dat ik ze steeds kleiner maak ben steeds sneller vol. Ik luister heel graag naar je geluidsfragment. Voel me super en heb veel energie. Fijn weekend, groet

HypnoseCentrumOost Wiedenbroeksingel 4 7481BT Haaksbergen 06 - 21 400 992 info@hypnosecentrumoost.nl