mark website.webp

ONLINE ondersteuning voeding, leefstijl & bewegen

Volg je bij HypnoseCentrumOost een programma om af te vallen of het maagbandprogramma? En wil jij graag persoonlijke begeleiding om je individuele doelen te behalen, maar heb je niet de tijd of behoefte aan fysieke personal training? Dan kun je bij Mark hierbij online ondersteuning krijgen. Je ontvangt een intake formulier met vragen over je doelen, voeding-, training- en leefstijlgewoontes. Hierna volgt een telefonisch contact moment om jouw wensen en het programma door te nemen. Je krijgt wekelijks nieuwe educatievideo's en persoonlijke training en/of voedingsschema's. Deze schema's worden volledig op jouw persoonlijke doelen samengesteld. Ten slotte wordt de voortgang telefonisch onderhouden (bellen, Facebook, WhatsApp of E-mail). Zo kun jij je persoonlijke doelen behalen, maar gewoon vanuit huis!

Mark Elschot is fitness- en leefstijlcoach. Hij werkt binnen de sportschool als personal trainer, en daarnaast begeleid hij ook online mensen om hun doelen te behalen middels advies op gebied van voeding en beweging.

 

Mark heeft de naast opleiding Sport en Bewegen MBO niveau vier, de HBO opleiding Sport- en Bewegingseducatie met succes afgerond. Hij is gediplomeerd op het gebied van Fitness A, Fitness B, Diabetes en Overgewicht. 

Veel mensen weten niet waar of hoe zij moeten beginnen met een andere leefstijl. Mark biedt voor mensen die in de praktijk komen om af te vallen of een virtuele maagband krijgen ondersteuning om hun doelen te behalen. Hij heeft hiervoor een online programma ontwikkeld welke gericht is op voeding, leefstijl en sport. 

Mark bespreekt met jou idividueel wat jouw doelen zijn en hoe je deze kunt bereiken.

Personal trainer Mark: ‘Je hoeft niet te leven als een monnik om af te vallen’

Het is vaak lijden en afzien voor wie zijn overgewicht op rigoureuze wijze aanpakt. Na een paar weken slaat de afvalstress toe en liggen vetdepressies op de loer. „En houd je zo’n onmenselijk traject tot het einde vol, dan is de kans om voor de zoveelste keer terug te vallen levensgroot. Hier doen we het helemaal anders”, zegt personal trainer Mark Elschot. „We gaan niet met die overtollige kilootjes aan de slag, maar met je leefstijl. Daar is een draai aan te geven zonder Spartaans trainingsschema. Je hoeft niet te leven als een monnik om af te vallen en fitter te worden. Het stellen van je doel verschilt niet van eerdere pogingen, de wijze waarop je resultaat bereikt wel. Als een gezonde leefstijl met de portie beweging als normaal wordt ervaren, heb je de strijd al gewonnen.”

Zelf compenseren

Volgens Elschot kun je in het weekend gerust een wijntje drinken of een bakje chips eten zonder in gewetensnood te raken. „Dankzij deze aanpak ben je op een gegeven moment zelf in staat die extra calorieën van dat wijntje te compenseren door ergens anders wat te laten staan. Op dat moment mag je van jezelf zeggen dat je er een gezonde leefstijl op nahoudt.”