Ontbijtgranen eten achter de computer

Reviews PDS
Maag-darm klachten

ruim 90% van de mensen heeft baat bij darmgerichte hypnotherapie. Lees hier de ervaringen. 

MEVR. A. - PDS

Hoe heb ik de begeleiding ervaren? Als fantastisch!!! Een aanrader. Persoonlijke begeleiding en zorg op maat.

Veel bruikbare tips. Wc houding, ontspanningsoefening dmv tellen. De STOP methodiek. En de luisteropnames zijn heerlijk. Ik gebruik ze elke avond. En als ik eens onrustig ben trek ik mij ook even terug om er een te luisteren. Het helpt meteen. Hierna voel ik mij weer herboren.

Elja wekt En geeft vertrouwen. En is altijd bereikbaar voor hulp en advies. Geen 8.00 tot 17.00 mentaliteit. Het gaat verder dan alleen maar je therapeut zijn. Je krijgt het gevoel dat alles bespreekbaar is en niets gek is.

Ik kom zeker bij Elja terug.

Pijn, obstipatie, opgeblazenheid ik ben er vanaf!

 

MEVR. D. - PDS

Tijdens de therapie heb ik geleerd om mijn darmen bewust te ontspannen dat vond ik erg waardevol. Mijn darmen beheersen nog maar voor 5% mijn leven, en mijn klachten van pijn en opgeblazenheid zijn zo goed als weg. Ook kan ik weer meer voedingsmiddelen verdragen. Het was prettig, goede begeleiding. Ik had zeker het gevoel dat ze mij serieus heeft genomen. Rustig, luistert goed en heeft aandacht. 

Eva - PDS

Ik ben enorm tevreden over de behandeling. Vooral de hypnosesessies waren erg rustgevend en effectief. Door de therapie ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken en ben ik mijn lichaam en geest en de verbinding tussen die twee beter gaan begrepen. Dat was erg behulpzaam.

Ik heb de therapeute als erg competent en meelevend ervaren. Ik had het gevoel dat ze haar tips en oefeningen goed aan mijn behoeftes wist aan te passen, wat ik erg prettig vond. Ook vond ik dat ze mij veel uit kon leggen over prikkelbare darmsyndroom en relevante informatie voor het herstel heeft meegegeven. Ik had niet verwacht dat ik bijna geen last meer zou hebben van mijn darmen en ben erg gelukkig dat ik weet hoe ik hier in de toekomst mee om kan gaan, wanneer ik er weer last van zou krijgen.

Mevr. L. - PDS (zelf huisarts, halverwege programma)

Sinds het starten met de hypnotherapie heb ik de volgende positieve ontwikkelingen bemerkt:

- duidelijke afname van vermoeidheid!

- beter slapen 

- minder prikkelbaar

- minder snel gestresst

- minder de neiging te catastroferen als er iets vervelends gebeurd is

- minder vaak buikpijn

Al met al een heel rijtje met hele fijne verbeteringen!

MEVR. I. - PDS

Je behandeling heeft zeker goed aangeslagen, ben een stuk zekerder en heb het gevoel te kunnen beïnvloeden. Stoelgang ook veel regelmatiger. Kortom, succes! (mevr. heeft ruim 30 jaar PDS klachten) Scorelijst:

 • Obstipatie van 3 naar 1

 • Diarree van 7 naar 1

 • Pijn van 6 naar 1

 • Winderigheid van 9 naar 2

 • Opgeblazen gevoel van 7 naar 1

 • Darmlediging gevoel van 8 naar 2

 • Pijn van 2 dagen in de week naar 0 dagen

 • Tevredenheid over stoelgang van 50% naar 85%

 

MEVR. L. - PDS, STRESS

Ik ben heel blij dat ik bij je ben geweest, wat nu al goed merkbaar is dat die trilling (nerveuze spanning) in m'n lichaam tijdens gesprekken verdwenen is, dat ik goed oog contact maak. M'n lichaam als een geheel en warm aan voelt. Wat heel fijn is. Mijn buik voelt rustiger, ik heb minder kramp.
Dat ik nog wel wat gesnoept heb, maar niet met een dwang matig gevoel, vaak werd ik dan zo gepusht en had een hele nare trilling in m'n lijf, die is nu weg!
Na 3e sessie:Ik heb de laatste weken veel afspraken gehad en die zijn allemaal heel goed verlopen.
Kan mezelf goed onder hypnose brengen, ben goed aan t oefenen, t lukt me erg snel. M'n darmen daar gaat t ook nog steeds goed mee, ben d'r erg blij mee!

MEVR. M. - PDS COELIAKI

Naast Coeliakie had ik PDS klachten welke mijn leven nogal beheersten. Hiervoor ben ik op aanraden van de huisarts bij Elja in behandeling gegaan. De begeleiding was goed, de uitleg was duidelijk, de oefeningen waren goed te doen en als ik er een probleem mee had, werd dat opgelost.

De oefeningen om te ontspannen en niet behulpzame gedachten los te laten heb ik als het meest waardevol ervaren. Met deze handvatten denk ik genoeg mee te hebben gekregen om zelf verder te kunnen gaan. Mijn darmklachten zijn zo goed als verdwenen, wel zal ik door mijn Coeliakie op mijn eten moeten blijven letten.

Ik heb Elja als prettig ervaren en met kennis van zaken.

MEVR. L. - PDS

Ik heb de therapie als fijn ervaren, geleerd om mijn darmklachten niet meer mijn dag te laten verpesten. Ik ben nog steeds lerende in dit proces maar ik heb er veel aan gehad. Daarnaast heeft het me ook goed gedaan om wat meer oog voor het positieve te krijgen ipv het negatieve. Ik vond vooral de ontspanning oefeningen fijn om tot rust te komen en meer positiviteit te beleven. Elja vind ik een hele fijne vrouw. Ze is begripvol en heeft veel kennis om goede tips te geven.

MEVR. N. - MISSELIJKHEID, ANGST

Ik ben in september bij je geweest voor mijn eerste ervaring met hypnose.

Mijn probleem is/was dat ik tijdens mijn weekenden weg en tijdens vakanties steeds misselijk ben.

Ik zou je nog laten weten hoe het is gegaan.

Om te zien of de behandeling geholpen heeft moest ik een weekend weg plannen. En dat duurde even d.m.v. de corona.

Twee weken geleden ben ik met mijn man naar ... geweest. Een mooi appartement aan zee.

Ik heb de donderdag voor vertrek even wat last van spanning gehad maar eenmaal in bed en mezelf toegesproken te hebben is de angst/spanning afgezakt en heb ik een goede nacht gehad.

Dat hele weekend ben ik ontspannen geweest. Dat was een hele fijne ervaring.

Helaas konden we niet uiteten omdat de horeca dicht zit.

Ik heb door deze ervaring wat meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Nu maar hopen dat we snel weer op vakantie kunnen om te ervaren hoe dat nu gaat.

Google recensie

Door de hypnosesessies en de goede theoretische uitleg heb ik dit ervaren als een veelzijdige cursus als je darmklachten hebt. Onderwerpen zijn zoal; omgaan met gedachten en overtuigingen, stress en ontspanning in relatie tot je darmen, beweging, pijnprikkels en ademhaling, met een wetenschappelijke onderbouwing. Het heeft mij persoonlijk veel inzichten gebracht. Met sommige onderwerpen was ik zelf ook al bezig. Ik bemerkte dat wat herhaling en aanvullende tips mij goed deden. Ondanks dat het een online programma is voelt de ondersteuning van Elja en Herman en de vlotte reactie op vragen zeer persoonlijk. Nadat bij mij een ander medisch probleem was ontstaan waarvoor ik behandeling nodig had, heb ik ook veel steun aan het programma gehad. Daarbij kreeg ik ook nog een aanvullende hypno-sessies speciaal voor dit probleem, waarvoor nog steeds dank. Met mijn darmen gaat het langzaam beter. Ellen

MEVR. M. - PDS, ERNSTIGE OBSTIPATIE

Goedemorgen Elja, hier even een update. Het is nu een week geleden. Heb na de hypnose dagelijks stoelgang gehad, wat een verademing. Ook het water drinken is beter nu, ik merk nu eerder op dat ik dorst heb. Vanmorgen gaf de weegschaal 1,3 kg. minder aan. Ik zeg succesvolle week gehad! Thanks!

MEVR. M. - ANGSTSTOORNIS M.B.T. MISSELIJKHEID EN DARMKLACHTEN.

Het gaat goed met me, ik ben een stuk minder angstig en misselijk. Ik denk er ook veel minder aan. Ik sta er niet meer mee op. Ik had dit weekend ook veel feestjes en verplichtingen waar ik normaal tegen op zag en nu gewoon met veel zin heen ben geweest. De zelfhypnose vond ik in het begin nog wel lastig, maar na een paar keer doen ging het beter en heb daar ook veel baat bij. Dankjewel voor alles!

MEVR. J. - PRIKKELBAAR DARM SYNDROOM

...Wat betreft mijn buikklachten en de techniek met m'n handen op mijn buik zie ik resultaat. Ik heb weer meer en andere dingen kunnen eten zonder er veel last van te krijgen....en met het ontgroeningsweekend kon ik patat, chips en frisdrank eten/drinken. Ja ik weet, niet gezond ;-) maar wel fijn om een keer mee te kunnen doen!

JONGEDAME L. 14 JAAR - PDS

De therapie was prettig, de oefeningen kon X goed thuis uitvoeren. Elja is zeer betrokken bij de voortgang. De ademhalingsoefeningen en de ontspanningsoefeningen voor thuis waren erg waardevol voor tijdens en tussen de buikpijnen. Elja was heel aardig, rustig, begripvol. Erg betrokken. We voelden ons zeker serieus genomen en we zijn niet aan het lijntje gehouden. Er was sprake van goed overleg en uitleg.

Mevr. A. - PDS
Het heeft echt goed gewerkt, vooral die ontspanning oefeningen en de ademhaling. Ik kan zelfs weer melkproducten gebruiken zonder buikpijn te krijgen.

Google recensie 

Ik heb het twaalf weken programma voor PDS gevolgd en dit heeft mij heel goed geholpen. Ik durf weer zonder zorgen op pad te gaan. De cursus biedt veel kennis over PDS, de dagelijkse online hypnotherapie sessies zijn effectief en de begeleiding vanuit het Medisch Hypnose Centrum is gedegen en professioneel. Petra

Mevr. C. - colitis, PDS

Ik heb al ruim 50 jaar klachten, ben heel lang niet serieus genomen, en heb werkelijk al alles geprobeerd. Hypnotherapie kwam wel regelmatig voorbij, ik ben blij dat ik er nu aan begonnen ben. De sessies zijn heel prettig om af te luisteren. Die sessie waarbij er speciaal voor mij een drankje is om te herstellen heeft mij bijzonder geraakt. Ik merk dat ik mezelf nu toestemming kan geven om te herstellen Voor het eerst heb ik hoop dat mijn klachten worden opgelost. Afgelopen week voelde ik mij voor het eerst weer gelukkig, zelfs als ik het nu vertel word ik er nog emotioneel van. Het programma is heel goed opgebouwd, mijn complimenten. Door de jaren heen heb ik al heel veel therapieën gevolgd dus niet alles is nieuw, maar ik kan er nog steeds veel uit halen. Dus ik ben meer dan tevreden! 

Mevr. E. - PDS

Ik ben enorm tevreden over de behandeling. Vooral de hypnosesessies waren erg rustgevend en effectief. Door de therapie ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken en ben ik mijn lichaam en geest en de verbinding tussen die twee beter gaan begrepen. Dat was erg behulpzaam.

Ik heb de therapeute als erg competent en meelevend ervaren. Ik had het gevoel dat ze haar tips en oefeningen goed aan mijn behoeftes wist aan te passen, wat ik erg prettig vond. Ook vond ik dat ze mij veel uit kon leggen over prikkelbare darmsyndroom en relevante informatie voor het herstel heeft meegegeven. Ik had niet verwacht dat ik bijna geen last meer zou hebben van mijn darmen en ben erg gelukkig dat ik weet hoe ik hier in de toekomst mee om kan gaan, wanneer ik er weer last van zou krijgen.

Mevr. D. - PDS angst

 Sinds ik met het programma bezig ben ervaar ik veel meer energie. Na een dag werken ben ik niet meer helemaal kapot en onderneem ik meer in de avond. Wanneer ik rustig ben, is mijn buik dat nu ook. Wanneer ik wel last heb van mijn buik, beïnvloedt dat niet meer de hele dag of meer dagen. Ik durf dus veel meer! 

Wat voor mij echt een eyeopener was, is dat ik altijd keek naar mijn buik als 'het probleem', maar ik zie nu in dat mijn hersenen, mijn gedachten, zoveel invloed hebben. Ik merk dat ik door de jaren heen veel angsten heb gecreëerd en dat het doorwerkt naar mijn buik. Dat vind ik eigenlijk het moeilijkste, om dat patroon te doorbreken.  (mevr. is 3 weken bezig)

Mevr. J. - PDS

Jij hebt mij zo goed geholpen. Na 5 jaar PDS ben ik een ander mens geworden zegt mijn omgeving. Door een tip van een collega, die ook het programma had gevolgd, ben ik in december begonnen.  Die tip had op geen beter moment kunnen komen, ik was helemaal klaar met mijn darmen, ik had het gevoel dat die niet meer bij mijn lichaam hoorden en ik had geen vertrouwen meer in mijn lijf. Vooraf had ik nog vragen en twijfels, en die wist Elja goed te beantwoorden,  ik had direct een goed gevoel bij het programma. Online maar toch met hulp dichtbij want je was altijd bereikbaar via de app. De therapie en de luistersessies zijn fijn, aangenaam en zeer ontspannend. ik bemerkte al na een aantal dagen dat mijn pijn, mijn windjes en mijn opgeblazen gevoel al stukken minder werd, en dit heeft zich in de weken daarna gestaag doorgezet. Ik kan na 15 weken zeggen dat ik makkelijker kan poepen en ik ga regelmatiger naar naar het toilet. Nu heb ik nog nauwelijks nog last, en zodra ik last heb, dan luister ik naar je en doe mijn ademhaling oefening. Werkt perfect bij mij. Superblij!   

Mevr. M. - Crohn en PDS

Hoi Elja, ik ben nu een week en 1 dag bezig en merk echt al wel verschil! Ongelooflijk! Mijn stoelgang is anders, ik ben wat ‘rustiger’ en ben niet meer zo in m’n hoofd bezig met de wc! Ik verheug me iedere dag weer op een nieuwe hypnose want ze geven me echt ontspanning!​

Mevr. S. - PDS, diarree

Het gaat heel goed met me. De sessies vind ik heel prettig om te luisteren, ik word er heel ontspannen van. Ik vind het heel makkelijk om de dingen die je vertelt voor te stellen. Soms val ik zelfs in slaap aan het eind. Vandaag ben ik voor het eerst weer naar de supermarkt geweest (3 weken thuis na operatie – red.) en dat ging goed. Vroeger was ik er altijd benauwd en nerveus maar nu kon ik er gewoon zijn. Het is zo'n verschil met hoe ik hiervoor was. Als de telefoon ging of er kwam iemand op bezoek, dan zat ik meteen op de WC. Kortom ik ben heel blij dat ik jullie gevonden heb en ik heb er vertrouwen in dat het steeds beter zal gaan.

Mevr. M. - PDS, angst, burn-out

Even een berichtje van mij... Het gaat goed met me. Ben al verschillende keren in de stad geweest en heb al sinds lange tijd niet zo veel meer ondernomen.. Jouw training heeft me absoluut de juiste duw gegeven. Het is heel fijn om eindelijk steeds meer verbetering te voelen. Mijn man en dochter vinden t natuurlijk ook fijn dat ik weer dingen kan ondernemen. Vooral voor mijn dochter vind ik t heerlijk!!

Het mooiste wat me gegeven is is dat ik nu echt diep van binnen voel dat ik alles in mij heb om een prachtige toekomst tegemoet te gaan... Stapje voor stapje. Het is het waardevol geweest en nogmaals dank voor je enthousiaste steun!

 

Dhr. D. - PDS Pijn diarree

Ik vond de therapie super goed. Voornamelijk dat je je hand op de buik moet leggen en ontspannen. Elja is meelevend serieus en toont interesse. Ze leeft erg mee en denkt altijd mee met gepaste oplossingen.

 • Diarree van 9 naar 0

 • Pijn van 10 naar 1

 • Beïnvloeding leven van 100% naar 20%

 • Gestopt met roken

 • Van anderhalf jaar volledig thuis zitten, weer parttime aan het werk en kan weer op stap.  

Mevr. D. - colitis ulcerosa

Mijn ontstekingswaarde is vorige week weer gemeten en blijkt weer net zo erg te zijn als vorig jaar. 1060 Vorig jaar moest ik toen zeker 30 keer per dag naar de wc rennen met dunnen diarree.  Dit is nu helemaal niet het geval. Ik denk dat dit voor een groot deel te danken is aan de hypnotherapie. Ik kan al veel beter los laten en mijn gedachten omzetten.  Dankjewel daarvoor! 

Dhr. P. - PDS (75 jaar)

Het gaat goed met me, het dagelijks doen van de ontspanningssessie doet zeker wat met mij. Niet alleen wat PDS betreft, maar ook in algemene zin. Ik loop losser, het lijkt of mijn stem een beetje is gezakt en ik voer een aantal zaken met meer ontspanning uit. 

​​

Mevr. A. - PDS
Het gaat de goede kant op met mijn klachten. 

Ik heb vorige week ijs geprobeerd en ik kreeg geen opgeblazen buik.

Sowieso zijn mijn darmen en maag rustiger dan voorheen. Ik ben erg tevreden. 

Mevr. L. - PDS
De pijn rechts onder in de buik is er niet meer, de spanning op de darmen is weg.  De ontlasting verloopt beter, dagelijks, neigt nu meer naar te vast. Zo zijn ook mijn klachten van misselijk gevoel, slap, duizelig, moe weg.

Afgelopen maanden met de dood van mijn geliefde hond en het wegvallen van alle activiteiten door Covid-19 waren niet makkelijk. En de angst voor besmetting (ik heb longproblemen). Alhoewel ik geen angstig persoon ben, speelde dit nu wel een rol. Nu merk ik dat ik weer rust heb. 

Inmiddels is er weer een hond in huis en de vooruitzichten voor het najaar met aanvang van alle activiteiten zien er goed uit. 

Mevr. R. - diarree

Ook heel fijn, dat ik zondag naar de verjaardag  van mijn zwager kon, 1 uur onderweg en dan ook nog met een rode broek aan i.p.v. een zwarte, zoals het laatste jaar en maandag naar de verjaardag van mijn dochter, gezellig samen naar Loods 5, zonder dat ik me veel zorgen hoefde te maken.

 

Mevr. L. - PDS

Ik heb de therapie als fijn ervaren, geleerd om mijn darmklachten niet meer mijn dag te laten verpesten. Ik ben nog steeds lerende in dit proces maar ik heb er veel aan gehad. Daarnaast heeft het me ook goed gedaan om wat meer oog voor het positieve te krijgen ipv het negatieve. Ik vond vooral de ontspanning oefeningen fijn om tot rust te komen en meer positiviteit te beleven. Elja vind ik een hele fijne vrouw. Ze is begripvol en heeft veel kennis om goede tips te geven.

Dhr. K. - PDS
Hallo Elja, het gaat al een aantal dagen beter met me. Minder pijn in onderbuik, zowel wat frequentie als ernst betreft. Af en toe nog wel pijnklachten, maar werkelijk beduidend minder. Ik maak me er ook minder druk en bezorgd om. ook het slapen gaat nu beter, tevens minder piekeren als ik (toch) wakker word. 

(12 dagen bezig met het programma)

Ik heb nauwelijks nog pijnklachten in mijn (diepe) onderbuik. Deze zijn dus nagenoeg verdwenen. Bovendien slaap ik weer stukken beter en is vooral ook mijn piekergedrag beduidend verminderd. Ja, het één heeft invloed op het ander.

(21 dagen bezig met het programma)

Mevr. G. - diarree

Hierbij mijn bevindingen omtrent “Je buik de baas”.

Nu na 3 weken heb ik het gevoel dat ik wel wat veranderingen bemerk.

Voor wat betreft mijn ontlasting heb ik het gevoel dat het wat vaster wordt.

Ik vind de sessies erg rustgevend.  Liggend op bed ben ik al verschillende keren in slaap gevallen.

Ben er wel wat rustiger van geworden.

Mevr. M. - PDS en maagklachten

De sessies vind ik erg prettig om te doen. Ik word er ontspannen en rustig van. Ik slaap als een roosje,  één dag laatst last gehad van een pijnlijke buik... maar dat is al veel beter dus dan voorheen. Dus absoluut een rustige en niet pijnlijke maag en darmen. 

Ik zou het zeker iedereen aanraden dit te doen, want het is een wereld van verschil   

 

Dhr. P. - buikpijn

Het gaat inderdaad nog uitstekend en beluister je lessen nog steeds meerdere keren per dag, vooral ademhaling is een van de favorieten. Ook de muziek is prachtig (waar vind ik die?) en neemt me helemaal samen met je stem mee in ontspanning.

Als dit programma achter de rug is wil ik verder met een vorm van hypnose en ontspanning, vooral het in mij opnemen van zachte kracht en stroming doet mij goed.

Dank tot zover,

 

Mevr. T. 80 jaar - PDS
Vanaf mijn 15de heb ik al PDS.
Ik had deze therapie met mijn huisarts besproken en hij was een paar jaar geleden nog ertegen. Nu zei hij, doe het maar en laat mij weten of dit helpt. Want ik had alles al gedaan, medicatie, poeders en pillen het leek alsof hij niet meer wist wat met mij te doen.
Na de eerste week sliep ik al veel beter, mijn pijn die ik elke dag had is bijna weg en mijn opgeblazen gevoel en winderigheid is ook bijna weg. Elja vertelde mij dat de verbeteringen die ik nu doormaak blijvend zijn. Mijn huisarts is nog steeds verbaasd. ​

Mevr. I. - PDS diarree

Ik moet zeggen dat ik echt veel verschil merk sinds ik gestart ben met de therapie. Ik ga tegenwoordig maar 1 x per dag na het toilet met soms uitzonderingen van 2 of 3 x 9 van de 10 keer is het gewoon mooie vaste ontlasting en als ik moet heb ik ook tijd om het even uit te stellen zonder dat ik moet rennen naar het toilet. Ik moet wel zeggen dat ik het lastig vind om altijd de ademhaling oefeningen tussen door te doen, deze schieten er wel eens bij in. De luister oefeningen doe ik trouw iedere dag, Ik heb zelfs 2 x een date gehad waarbij ik van te voren niet al 100 x op de wc gezeten had. Sommige voedingsproducten merk ik aan me ontlasting, maar dat ik weer gewoon gluten en brood kan eten nu is zo fijn!! Dus eigenlijk gaat het een stuk beter. 

Mevr. I. - PDS
De verbetering bemerk ik met name in een betere energie en eigenlijk geheel pijnvrij. Ook mijn stoelgang is nu veel rustiger.

Dhr. M. - PDS
Beste Elja, de veranderingen die ik merk zijn:

- Ik slaap dieper en wordt minder vaak in de nacht wakker.

- Ontlasting wordt wat normaler, dus minder dun dan eerder.

- Daarnaast vind ik de luister sessies gewoon fijn om te doen en geeft het me wat meer rust

We zullen het de komende weken zien hoe het verder gaat.

Mevr. R. - PDS (halverwege programma) 
Het gaat redelijk goed met mij. Ik heb gemerkt nu ik iedere dag met de hypnotherapie bezig ben, meer controle krijg over mijn klachten. Met de kerstdagen is het met eten goed gegaan.

Ik kon alles eten en drinken zonder last te krijgen. Gisteren na de lunch een kop koffie gedronken, dat viel verkeerd, gelukkig zakte het na 10 minuten af.

Waar ik me nu wel meer bewust van ben, is dat mijn lichaam niet ontspannen is, onbewust span ik de spieren verkeerd aan.

Mevr. D. - colitis (4 weken bezig met programma)

Ik lijk iets minder pijn  te hebben.

bloed en slijm is zeker minder. Slijm nog wel  maar bloed bijna niet meer en dat is in de afgelopen 2 jaar nog niet echt gebeurd. Dus ik heb goede hoop 😜😀

Mevr. R. - maagklachten (3 weken bezig met programma)

Ik heb nog best wel vaak last van mijn maag, maar sinds gisteravond merkte ik voor het eerst dat de hypnose hielp.

Ik had gisteravond ook weer last van mijn buik, door afleiding en ademhaling voelde ik het langzaam weggaan.

Ik doe iedere dag een hypno sessie en ik doe ook iedere dag de “maagklachten verminderen” hypno.

Ik ben pas 3 weken bezig, maar ik krijg toch de indruk dat het mij goed doet.

Mevr. M. - PDS angst

Waar ik vooral heel blij mee ben en als zeker positief ervaar is dat ik onderweg de zorgen nu niet heb of het goed gaat. (veel onderweg met auto voor werk - red.)  Het is nu meerdere keren goed gegaan en als ik wat klachten merk ga ik even terug naar de ademhaling en dan merk ik dat het weer afzakt meestal. Nu verder ervaren en uitbouwen met straks meer uitstapjes als het weer kan.

Dhr. W. - PDS

 • Meer rust in mijn buik, overigens had ik niet heel veel last van buikpijn, mijn buik voelt nu erg ontspannen.

 • Mijn ontlasting begint langzaam meer solide te worden. Wel merkte ik tijdens corona en bijvoorbeeld de zorgen omtrent de oorlog in Oekraine wel weer invloed hadden op mijn klachten.

 • Ik merk dat wanneer mijn ontlasting weer een keer wat minder goed is, dit ook beter los kan laten en hier niet over ga piekeren.

 • Nu merk ik vooral dat ik over het algemeen zelf meer ontspannen ben ik misschien ook wel wat bewuster en zelfverzekerder. 

Dhr. F. - obstipatie PDS (na 3 weken)

Hierbij mijn positieve bevindingen/veranderingen tot nu toe.
Met name meer vertrouwen, minder 'buikzorgen'. Door de dag af en toe nog wel buikpijn, maar deze verdwijnt als ik er niet meer aan denk. Ook ademhalingsoefeningen doen hierin goed. 's Avonds nog wel aandrang, maar vaak 'loos alarm' en klachten verdwijnen dan. Sinds een paar weken geen gebruik laxeermiddelen (LucoVitaal Stoelgang/ Wapiti), wel neem ik nu een kiwi en één schepje Psyliumvezels. Stoelgang 's ochtends probleemloos.

Mevr. C. - PDS
Al jaren heb ik last van mijn buik. Zelfs zo dat iedereen om mij heen er ondertussen rekening mee ging houden. Ik had al wel eens gelezen over hypnotherapie maar vond dat ook wel eng. Toch maar eens de proefweek aangevraagd en die ene week gaf al een beetje rust. Dus gekozen voor het hele programma. Ik denk dat ik tot en met week 9 nog een aantal klachten had maar daarna ging het een heel stuk beter. Nu denk ik ook niet meer de hele tijd aan mijn buik. Ik ga gewoon ergens heen en dat gaat goed. Vooral de STOP techniek gebruik ik veel. En dat helpt mij echt. Voor de zekerheid heb ik wel de gereedschapskist gekozen nog. Als extra steuntje voor een eventuele slechte dag.

Mevr. S. - PDS en maagklachten (3 weken bezig)

Dag Elja, In de eerste week verdween de maagpijn. De obstipatie leek eerst toe te nemen, wel minder lucht. Maar nu na drie weken merk ik dat mijn ontlastingspatroon aan het veranderen is, de echte obstipatie wordt minder. Ik moet soms wat vaker.  Het voelt allemaal wel wat anders. Sinds een dag of vier voel ik energietoename. 

Het lijkt ook dat ik iets beter slaap.  Kortom, mooie stappen. 

Mevr. M. - PDS diarree (3 weken bezig)

Het gaat heel goed, mijn buik is rustiger en ikzelf ook. De ontlasting komt heel makkelijk nu (thuis had ik meer last van obstipatie) en ik heb ook vaker het gevoel dat ik echt leeg ben.

Een dipje vorige week met krampen en diarree, nu ben in er achter dat dat door een ander merk beleg kwam. 

Normaal neem ik geen imodium als ik niet weg hoef maar ik voelde me zo slap meteen dat ik wel moest. Normaal moet ik dan een aantal dagen macrogol nemen voor het weer op gang komt maar nu was dat maar 1 dag, de boel is sneller weer in evenwicht dus. Over 2 weken heb ik een afspraak buitenshuis en dat ga ik proberen zonder van tevoren imodium te nemen.

Mevr. N. - 2 weken bezig

De grootste verandering die ik merk is dat mijn stoelgang nu veel vaker zonder problemen gaat. Ik hoef bijna geen toiletpapier te gebruiken zeg maar ;-) 

Ook ben ik weer bewuster bezig met mijn ademhaling. Fijn even contact te hebben gehad!

Mevr. M. - 6 weken bezig

Het gaat goed, de klachten zijn wel een stuk minder (opgeblazen gevoel). Na een jaar lang speuren van dokter naar diëtiste, osteopaat en bloedonderzoeken, had ik niet verwacht dat mijn klachten vooral komen door de drukte in mijn hoofd en dat deze ontspanning zo goed zou werken. Ik ben er ook erg blij mee en werk aan het verminderen van alles dat mij veel stress geeft. Ik doe nog dagelijks 2 sessies, dat vind ik heel fijn.

mevr. C. -  4 weken bezig

Ik merk dat er meer rust in mijn lichaam komt. Het eten gaat al beter, en durf ook al weer meer te eten. Soms komt er nog wel een reactie, maar dat is niet meer zo intens geweest als vóór de hypnotherapie. 

Ik merk dat ik positiever in mijn vel kom en weer toekomst gericht kan kijken. Ook fysiek maak ik stapjes. Nu 5 dagen achter elkaar sportieve ondernemingen kunnen doen, wat me heel blij maakt. Zelfs weer op mijn racefiets buiten gefietst, wat meer dan een half jaar geleden was. Een echte overwinning!!

 Ik merk dat mijn lijf rustiger wordt, en alles stapje voor stapje weer wat normaler gaat. Eten zonder er al te veel over na te denken bv. Dat voelt heel fijn. En ik merk dat ik vooruit ga. Dat is voor het eerst na de operatie in een behandeling dat ik dat merk. Ik kijk uit naar de komende 2 maanden van deze behandeling en hoop nog mooie stappen te kunnen maken.  Hartelijk dank voor deze therapie. Het doet me echt goed!!

Mevr. A. - PDS

Mijn stoelgang is veel rustiger, vroeger moest ik vaak 3 of 4 keer op een dag. Diarree heb ik eigenlijk niet meer. Vaak had ik het gevoel dat mijn darmen niet leeg waren en dan durfde ik ook niet zo goed het huis uit. Dit is helemaal verdwenen. 
Het programma zit heel knap in elkaar. Wat fijn is is de afwisseling van de thema's die jullie behandelen. Sommige dingen wist ik al, maar ook veel was nieuw. 

Mevr. C. (programma afgerond)

Al jaren heb ik last van mijn buik. Zelfs zo dat iedereen om mij heen er ondertussen rekening mee ging houden. Ik had al wel eens gelezen over hypnotherapie maar vond dat ook wel eng. Toch maar eens de proefweek aangevraagd en die ene week gaf al een beetje rust. Dus gekozen voor het hele programma. Ik denk dat ik tot en met week 9 nog een heel aantal klachten had maar daarna ging het een heel stuk beter. Nu denk ik ook niet meer de hele tijd aan mijn buik. Ik ga gewoon ergens heen en dat gaat goed. Vooral de STOP gebruik ik veel. En dat helpt mij écht. Voor de zekerheid heb ik wel de gereedschapskist gekozen nog. Als extra steuntje voor een eventuele slechte dag.

Mevr. K. - PDS (3 weken bezig)

Het gaat gelukkig erg goed en ik merk dat ik steeds meer ontspan en minder buikklachten heb. De ene dag ligt het nog wel aan de oppervlakte, maar de volgende dag kan het ook totaal weg zijn. Ik heb iig van de feestdagen kunnen genieten en zonder stress kunnen eten!! 

Mevr. M. - PDS
Ik wil je toch even laten weten dat ik vrijdag zonder stress uit eten ben geweest, heb geen moment gedacht wat als het mis gaat. En ook lekker de hele pannenkoek opgegeten terwijl ik normaal maar de helft eet uit angst dat het mis gaat. Zaterdag ook nog even bij een vriend op de camping geweest en ook dat zonder stress!

Wel allebei de keren 1 Imodium genomen maar normaal waren dat er al 4 of 6 voor ik de deur uit durfde. Ik ben er nog steeds verbaasd over dat het zo goed ging. Het lijkt wel of er een knop om is in mijn hoofd. 

Ik weet zeker dat ik binnenkort ook die ene Imodium niet meer hoef te nemen. Ik ben zo blij dat ik dit traject in ben gegaan!

Mevr. M. - PDS
Eigenlijk gaat het wel heel goed met me. Sinds week 6 van het programma merk ik echt dat het beter gaat.

Mijn ontlasting is qua structuur veranderd en nu eigenlijk ook bijna iedere keer hetzelfde en altijd 2x per dag. Heel af en toe heb ik nog last van diarree, maar ik kan het met de ademhalingsoefening ook vaak tegengaan. Dus dan heb ik het gevoel dat ik snel een toilet moet opzoeken, maar kan het dan toch tegenhouden en dan trekt het vaak ook weg. Pijn had ik al niet of nauwelijks, dus daar kan ik niet echt een verandering in merken.

Ben op jouw advies ook begonnen met het zelf maken van melkkefir. Heb via marktplaats kefirbloemen gekocht en we zijn nu helemaal fan.

Zelfs mijn man is er erg enthousiast over! We drinken beide 2 mokken per dag.

Mevr. R. - PDS
Beste Elja, hierbij schrijf ik je de positieve veranderingen na 3 weken therapie.

* stoelgang wordt rustiger, gelijkmatiger

* er ontstaat meer rust in lijf, hoofd en emoties

* minder frequent last van opgeblazen buik

* slaap verbeterd

* ademhalingstechniek is overal en op ieder moment toepasbaar

Dhr. W. - PDS anale fistel

Hierbij wil ik aangeven dat het goed gaat. Soms in hectische weken heb ik wat sneller last van een mindere ontlasting, maar om vervolgens even ademhalingsoefeningen of meditatie te doen, herstelt dit goed. Het is ook enkel de ontlasting op die momenten, geen buikpijn of acute ontlasting. Daarnaast heb ik in het begin ook wel eens bloed in m’n ontlasting gehad door een fistel. Dit is afgelopen maanden ook niet meer voorgekomen. Dank voor het programma!

recensie marjolein facebook.png
arine.png
recensie annemiek linkedin.jpg
review evelien linked in.png

Moeder van B. (14 jaar) - buikpijn

Het gaat goed met B. Hij luistert elke dag zijn sessie voor het slapen gaan. Wat ik aan hem merk is dat hij veel beter uit zijn ogen kijkt, hij heeft weer meer levenslust of zo. Maar ook heeft hij veel minder buikpijn. Hij is afgelopen week voor het eerst sinds jaren weer een hele week naar school geweest. Wij zijn heel blij dat hij hiermee begonnen is en we hebben hoge verwachtingen naar de rest van het programma. 

Mevr. I. - dyspepsie, vanaf 5-jarige leeftijd misselijk en maagklachten

Hoi Elja, Ik had beloofd  nog even een update te geven over hoe het nu gaat.

Ik start iedere dag met "het controlecentrum" en dat bevalt heel goed. Ik heb het gevoel dat er een verbetering van mijn klachten is, dus ik ga zeker door. Er is een vermoeden (huisarts en MDL arts) dat mijn klachten veroorzaakt worden doordat ik te weinig maagzuur aanmaak, dus ik heb in gedachten als ik de opname afluister een kleine aanpassing gemaakt. Ik heb een soort overloopkraantje voor ogen waar een eventueel teveel aan maagzuur kan wegvloeien en een eventueel tekort aangevuld kan worden. Ook schuif ik in gedachten een schuifje dicht, om het maagklepje sluiten. Ik vind het heel prettig om naar te luisteren ook luister ik tussendoor nog wel eens of draai in gedachten tussendoor de knoppen nog weer even op de juiste plek. Het luisteren vind ik ook heel prettig. Ik merk dat mijn klachten over het algemeen verbeterd zijn, qua misselijkheid en buikpijn. En het maagzuur, daar werk ik aan. 

Een andere bijkomstigheid is dat ik veel minder pieker over mijn gezondheid (behalve als ik "slechte" dag heb, dan herhaal ik het mantra regelmatig: heb vertrouwen alles komt goed). Heel blij mee!

Mevr. C. - PDS 

Het gaat stukken beter met mij, ik kan me beter ontspannen en ik slaap beter. Mijn buikpijn en misselijkheid zijn flink verminderd. Ik heb meer energie om dingen te ondernemen, zo ben ik weer meer gaan wandelen. Inmiddels ben ik hierdoor en door het aanpassen van mijn eten 7 kilo afgevallen.

Ik had voor de vierde keer de Helicobacter bacterie, die is nu helemaal weg. Voor het onderzoek moest ik een paar weken met mijn maagzuurremmers stoppen, de eerste week vond ik dat wel wat lastig, maar nu gaat dat ook goed. Ik wil nu nog kijken of ik niet helemaal zonder kan want ik heb nu helemaal geen maagklachten meer. Kortom, ik ben heel blij dat ik dit gevolgd heb.

Mevr. F. - Sibo? PDS

Ik heb de diagnose Sibo gekregen en volg hiervoor een dieet. ik dacht door in zee te gaan met een Orthomoleculaire Diëtiste dat ik mijn klachten op zou lossen. Het is alleen maar erger geworden! Ben daarnaast zeker 10 kilo lichter dan mijn normale gewicht. Weeg nu rond de 50. Normale gewicht 60 kilo. Ik heb veel last van boeren, en winden laten, gistgevoel in maag tot in de keel toe. Angst om normale voedingsmiddelen te eten omdat ik dan bang ben weer onderuit te gaan. Heb moeite controle terug te krijgen over mijn eigen systeem. Daarnaast onrustig en moe, een opgeblazen gevoel, kramp, misselijkheid, maagzuur, te weinig maagzuur lijkt wel waardoor ik moet boeren of de vertering niet goed gaat. Daarnaast is mijn ontlasting vaak brijerig..

 

Na 5 behandelingen hypnotherapie: "Het gaat goed met mij, ik heb er inmiddels 12 kilo bij. Ik voel me fysiek en mentaal gelukkig weer goed. Ben sinds vorige week zelfs weer aan het werk! Ik vond de therapie zeer prettig en behulpzaam. Regelmatig naar Elja haar sessies geluisterd en wat ik geleerd heb in de praktijk gebracht .

Mevr. K. - PDS eetproblemen

Mijn positieve veranderingen na 3 weken:

- sinds deze week verbeterde stoelgang (soepeler). 

- het gevoel dat ik helemaal leeg raak wanneer ik ontlasting hebt.

- positief en rustig gevoel na een sessie.

- een meer positieve gemoedstoestand.

Mevr. Y. - PDS pijnklachten

Dag Elja, na 3 weken merk ik dat ik meer vertrouwen krijg dat ik kan leren omgaan met PDS, als ik een aanval krijg.

Ik merk dat het toepassen van de ademhaling effect heeft.

Ik leer veel over wat PDS inhoud en ik ben met name heel opgelucht om te weten dat ik dit niet zelf veroorzaak (kreeg regelmatig te horen dat dit kwam omdat ik stress had). Ik weet nu dat stress het kan versterken maar dat ik zelf niet degene ben die dit oproept.

Ik ben van huisarts gewisseld en ik heb een goed gesprek gehad met de MDL arts. Ik merk dat ik op een rustige manier beter voor mezelf opkom.

Dhr. M. - PDS
De veranderingen die ik merk zijn dat ik niet meer zo bezig ben met mijn ' toiletgang' , soms dingen onbewust doe, zonder er goed over na te denken. Het is al een poosje stabiel, ik hoop de laatste weken nog meer veranderingen te zien.

Mevr. B. - PDS
Mijn klachten zijn de laatste weken afgenomen. Wat ik merk is dat ik veel minder last van buikpijn heb en momenteel helemaal geen buikkrampen. En als ik buikpijn heb is het minder heftig dan "normaal" en trekt het sneller weg. In de week voor ik met de hypnotherapie begon werd ik dagelijks wakker met buikpijn, zo'n periode had ik wel vaker. Momenteel is dat nog af en toe.

Ik heb de laatste weken geen last van diarree. Wel is de ontlasting nog aan de harde kant, maar ik weet dat ik ook meer moet drinken. Ook krijg ik te weinig vezels binnen. Ik blijf wel voorzichtig met volkorenproducten, maar zal wel proberen langzaam meer vezels tot me te nemen. 

Ik vind het erg prettig om 2x per dag de geluidsfragmenten te beluisteren en de ademhalingsoefeningen te doen.

Mevr. M. - PDS
Wat gaat het snel, alweer drie weken actief bezig 😀

Ik vind het elke dag weer een heel fijn moment om de rust te nemen om te luisteren en te lezen.

Vooral de herhaling is erg fijn, ik merk dat ik ook tussendoor weer kan afdwalen naar wat ik gehoord heb in het filmpje. Mijn buik is  rustiger, ik koppel in ieder geval geen negativiteit meer aan krampen en kijk er vooral naar uit dat ze overgaan. Ik probeer ook niet teveel aan de ontlasting te denken bij obstipatie, doe de ademhalingsoefeningen en probeer lekker te ontspannen.