Headache

EFT - Emotional Freedom Techniques

Tapping, tappen, kloppen, acupressuur punten, drukpunten, er zijn vele benamingen voor het toepassen van deze krachtige techniek.

Inmiddels neemt de populariteit en bekendheid van Tapping toe en wordt deze techniek wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt als zelfhulp techniek of onder begeleiding. Tapping wordt als term gebruikt bij het toepassen van Emotional Freedom Technique, ook wel bekend als EFT

 

Tapping is een eenvoudige en effectieve methode om negatieve emoties te neutraliseren. Deze techniek bestaat uit een combinatie van Oosterse geneeskunde, oftewel Chinese acupressuur en moderne psychologie (o.a. NLP en cognitieve gedragstherapie). Tapping wordt ook wel emotionele acupressuur of energy psychology genoemd.

EFT Tapping maakt gebruik van de acupressuurpunten die ook gebruikt worden in de acupunctuur en maakt dus gebruik van de energiebanen die zich in het lichaam bevinden.

Tapping zorgt ervoor dat er veranderingen ontstaan in ons denken, het aanmaken van nieuwe neuropaden in de hersenen, brengt balans in ons energetisch systeem. Het kalmeert het zenuwstelsel en het zelf-helend vermogen van het lichaam. Met tapping maak je gebruik van je vingertoppen en tap je op specifieke acupressuur oftewel meridiaan punten op het lichaam, terwijl je tegelijkertijd denkt aan een specifieke (emotionele) gebeurtenis.

Door de combinatie van tappen en het denken aan een (negatieve) gebeurtenis uit het verleden of een spannende gebeurtenis in de toekomst, kun je door tapping de bijbehorende emoties en fysieke sensaties in je lichaam neutraliseren. 

Met tapping beklop je specifieke punten op het lichaam, ook wel bekend als onze meridianen of energiebanen.

Door EFT tapping toe te passen breng je snel je zenuwstelsel tot rust en kom je los van negatieve emoties en fysieke spanningen in het lichaam.