pexels-pixabay-53404.jpg

Virtuele maagband

De hypnotische of virtuele maagband is een zeer goed alternatief voor mensen die in aanmerking komen voor een chirurgische maagband. In hypnose wordt een denkbeeldige maagband geplaatst. Het onderbewuste kent het verschil niet tussen realiteit en verbeelding, dus neemt het deze maagband aan voor waar en zal je dus veel eerder een voldaan gevoel geven! De resultaten zijn wereldwijd gemeten verbluffend te noemen. Waar bij een fysieke maagband 50% van de mensen baat heeft van deze ingreep, is de hypnotische maagband met 82,3% een stuk effectiever te noemen, en in tegenstelling tot de chirurgische maagband kent hij geen bijwerkingen.

De hypnotische maagband wordt geplaatst: 

 • zonder risico's

 • zonder complicaties

 • zonder pijn 

 • zonder medicatie

 • zonder littekens

 • tegen een fractie van de kosten van een echte maagband. 

 • geen hersteltijd, na de sessie kun je meteen weer naar huis!

Tijdens het traject wordt er tijdens meerdere hypnose sessies niet alleen een maagband geplaatst, die er voor zorg draagt dat er eerder een voldaan gevoel optreedt, maar wordt er ook aandacht besteedt aan eventuele belemmerende emoties en gewoontes.

 • Wat is je relatie met eten?

 • Wat voor eter ben je?

 • Welke rol had eten bij jullie thuis?

 • We bespreken een ander eetpatroon, hoe zie je dit, wat wil je?

 

Wanneer we de virtuele maagband plaatsen, ga je natuurlijk niet echt onder het mes. Maar we lopen in vier sessies wel het hele proces van het plaatsen van de maagband samen door. Hierdoor gelooft jouw onderbewuste, dat er écht een maagband is aangelegd.

In de eerste sessie zullen we na het intake gesprek een voorbereidende sessie doen. Zo weet je hoe hypnose aanvoelt, en na deze sessie ga je ook de eerste veranderingen al maken.

In de tweede sessie plaatsen we de maagband zelf. Hierna zul je veel sneller een vol gevoel hebben en lekkerder in je vel zitten. Gestaag zul je afvallen terwijl je je nieuwe eetpatroon volgt.

In de derde sessie wordt je maagband bijgesteld; wat strakker of minder strak, en dit zul je vanaf dan ook zelf kunnen uitvoeren.

In de vierde sessie behandelen we thema's die voor jou nodig zijn, zodat je onderbewuste leert dat deze manier van leven blijvend is.

In de sessies besteden we uiteraard ook aandacht aan jouw zelfbeeld. Zelfvertrouwen. Loslaten van oude patronen en/of emoties. Je zult blijer zijn met jezelf en doorgaan met afvallen in het tempo wat bij jou past. De virtuele maagband is geen crashdieet, maar richt zich op een stabiel eetpatroon, het afvallen gaat gestaag, zodat dat gezonder en duurzamer is.

In het traject van de maagband zit een verdiepingdsdag ingebouwd. Tijdens deze leerzame en interessante dag gaan wij dieper in, hoe jij op een snelle en effectieve manier je balans kan herstellen tussen lichaam en geest. Een leefstijl coach maakt onderdeel uit van die dag en hij komt vertellen wat en hoe voeding een effect heeft op je lichaam.

 

De maagband kan spectaculaire resultaten geven, zo heb ik mensen gehad in de praktijk die hun levensstijl totaal hebben omgegooid en 30 tot 40 kilo zijn afgevallen. De meeste mensen zijn erg verrast over het effect. Maar het is geen toverstafje, geen quick-fix of dieet. Het is een samenwerking om voor jou optimale resultaten te behalen.

Hoe gemotiveerder jij bent, en hoe meer vertrouwen je erin hebt, hoe meer je eruit haalt!

Voor wie is de maagband geschikt?

De hypnotische maagband is voor iedereen beschikbaar die blijvend een aanzienlijk gewichtsverlies wil bereiken en dus vooral geschikt voor mensen met obesitas met aanvullende gezondheidsproblemen, of een BMI boven de 30.

De maagband is geschikt voor mensen die overeten, die geen bodem ervaren. Mensen die teveel eten en/of de hele dag door eten. Mensen die kunnen dooreten zonder rem. Mensen die al van alles gedaan hebben om af te vallen maar zonder resultaat. Mensen die een andere mindset over eten willen, of een andere relatie met eten.